Echipele Mondialului: Germania (21/32)

Betano continuă prezentările echipelor de la Campionatul Mondial cu deținătoarea trofeului, Germania. Va juca în grupa F cu Mexic, Suedia și Coreea de Sud.

Germania s-a calificat la turneul final după ce a câștigat grupa C din preliminariile europene, peste Irlanda de Nord, Cehia și Norvegia. Este singura echipă care a câștigat toate meciurile din calificări, având, în 10 partide, 43 de goluri înscrise și 4 primite.

Va fi a 19-a participare a germanilor la Campionatul Mondial, a 17-a consecutivă. A lipsit doar la ediția inaugurală și la cea din 1950, când a fost suspendată de FIFA. Germania are 4 trofee (1954, 1974, 1990 și 2014) și alte 8 clasări pe podium.

Palmares la Campionatul Mondial: 106 meciuri – 66 victorii, 20 egaluri, 20 înfrângeri – golaveraj 224-121

Cele mai multe meciuri: Lothar Matthaus, 25

Cele mai multe goluri: Miroslav Klose, 16

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Singurul mod prin care Germania poate rata un Mondial e o suspendare din partea FIFA. „Die Mannschaft” are 17 prezențe consecutive, iar în ultimii 30 de ani a pierdut un singur meci din calificări! O singură dată au terminat nemții în afara primelor 8 locuri. Au cele mai multe finale jucate, cele mai multe podiumuri, iar dacă își apără trofeul în Rusia vor egala Brazilia și la numărul Mondialelor câștigate. Au terminat pe primele 3 locuri la ultimele 3 turnee finale, luând aurul în 2014. Vitrina cu trofee mai include 3 Campionate Europene și o Cupă a Confederațiilor, cucerită anul trecut cu o echipă „B”, fără vedete.

Cota să câștige turneul: 5.70!

Din 11-le cu care au început finala din 2014 lipsesc trei jucători importanți: Lahm, Klose (retrași din fotbal) și Schweinsteiger (retras de la echipa națională). Absența lor nu a fost deloc resimțită până acum, fiind înlocuiți cu succes de Kimmich, Kroos și Werner. Rămânând la acea finală, autorul golului decisiv, Mario Gotze, nu a fost inclus nici măcar în echipa preliminară pentru turneul din Rusia. Sistemul „Mannschaft” funcționează atât de bine la toate selecționatele, pornind de la juniori, motiv pentru care orice jucător poate intra în echipă cunoscându-și perfect sarcinile. Continuitatea există și pe banca tehnică, unde e Joachim Low din 2006. Există doar mici necunoscute în formația pe care o va folosi antrenorul la acest turneu. Cea mai importantă, în poartă: Neuer revine după o accidentare lungă și, dacă nu va fi refăcut complet, va fi înlocuit cu ter Stegen. Scheletul e bine cunoscut: Boateng, Hummels, Kroos, Muller și Ozil, la fel de siguri de locul în primul 11 fiind și Kimmich și Werner.

Echipa probabilă (4-2-3-1)

Manuel Neuer (Bayern) – Joshua Kimmich (Bayern), Jerome Boateng (Bayern), Mats Hummels (Bayern), Jonas Hector (Koln) – Toni Kroos (Real Madrid), Sami Khedira (Juventus) – Thomas Muller (Bayern), Mesut Ozil (Arsenal), Marco Reus (Borussia Dortmund) – Timo Werner (RB Leipzig)

Programul Germaniei la Campionatul Mondial

17 iunie, ora 18:00 – Mexic

23 iunie, 21:00 – Suedia

27 iunie, 17:00 – Coreea de Sud

Leave a Reply