Echipele Mondialului: Belgia (25/32)

Încă două grupe rămase în prezentările Betano. Astăzi începem grupa G, unde vor juca Belgia, Panama, Tunisia și Anglia.

Belgia s-a calificat la Campionatul Mondial într-o manieră impresionantă, cu 9 victorii, un egal și golaveraj 43-6. A fost prima echipă calificată din preliminariile UEFA, câștigând o grupă cu Grecia și Bosnia Herzegovina.

Va fi a 13-a participare a Belgiei la Campionatul Mondial. A debutat la ediția inaugurală iar cel mai bun rezultat a fost obținut în 1986: locul 4.

Palmares la Campionatul Mondial: 41 meciuri – 14 victorii, 9 egaluri, 18 înfrângeri – golaveraj 52-66

Cele mai multe meciuri: Enzo Scifo, 17

Cele mai multe goluri: Marc Wilmots, 5

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Belgia a dominat din nou în calificări și e văzută cu șanse la trofeu. La fel s-a întâmplat și la ultimele două turnee finale importante, dar la ambele a fost oprită în sferturi: de Argentina la Mondialul din 2014, de Țara Galilor la EURO 2016. Belgienii speră să depășească acest prag și să joace din nou semifinalele, unde nu au mai fost din 1986. Pe lângă cea de la Mondialul din Mexic, au mai fost pe podium la Campionatele Europene din 1972 (locul 3) și 1980 (locul 2). Belgia este una din cele patru țări care a participat la toate Mondialele din anii ´30, alături de Brazilia, Franța și România.

Cota să câștige turneul: 12.00!

Generația fantastică pe care o are Belgia o face a șasea favorită la trofeu, conform cotelor, peste Anglia sau Portugalia. Lotul e plin de vedete, având aproape peste tot un jucător care se află în primii 10 din lume pe postul lui. Lukaku e deja golgheterul all-time al naționalei, deși are doar 25 de ani, iar în spatele lui vor fi Mertens, Hazard și De Bruyne. Tactica lor e simplă: vor să înscrie mai multe goluri decât adversarii. Apărarea e extrem de puternică în centru, însă lipsesc cu desăvârșire fundașii laterali. Jucători de bandă cu profil ofensiv, precum Carrasco sau Meunier, vor fi nevoiți să acopere și propria jumătate. Aici pot apărea problemele pentru Belgia, antrenorul Roberto Martinez fiind adesea criticat pentru lipsa soluțiilor. Selecționerul nu l-a convocat pe Radja Nainggolan, o decizie extrem de controversată, în urma căreia mijlocașul defensiv și-a anunțat retragerea din națională

Echipa probabilă (3-4-2-1)

Thibaut Courtois (Chelsea) – Toby Alderweireld (Tottenham), Vincent Kompany (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham) – Thomas Meunier (PSG), Kevin De Bruyne (Manchester City), Mousa Dembele (Tottenham), Yannick Carrasco (Dalian Yifang) – Dries Mertens (Napoli), Eden Hazard (Chelsea) – Romelu Lukaku (Manchester United)

Programul Belgiei la Campionatul Mondial

18 iunie, ora 18:00 – Panama

23 iunie, 15:00 – Tunisia

28 iunie, 21:00 – Anglia

Leave a Reply