Echipele Mondialului: Coreea de Sud (24/32)

Grupa F de la Campionatul Mondial din Rusia e formată din Germania, Mexic, Suedia și echipa prezentată astăzi de Betano, Coreea de Sud.

Coreea de Sud s-a calificat la Mondial de pe locul 2 al grupei A din preliminariile Asiei, după Iran însă peste Siria, Uzbekistan și China.

Va fi a 10-a participare a Coreei de Sud la Campionatul Mondial, un record pentru o țară din Asia. A debutat în 1954 și nu a lipsit la niciun turneu începând cu 1986. Cea mai mare performanță a obținut-o în 2002, când a găzduit turneul și a terminat pe locul 4.

Palmares la Campionatul Mondial: 31 meciuri – 5 victorii, 9 egaluri, 17 înfrângeri – golaveraj 31-67

Cele mai multe meciuri: Hong Myung-Bo, 16

Cele mai multe goluri: Ahn Jung-Hwan, Park Ji-Sung, 3

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Coreea de Sud vine la al nouălea Mondial consecutiv – doar Brazilia, Argentina, Germania și Spania au un șir mai lung – dar în această serie a trecut de numai 2 ori de faza grupelor. Prima dată s-a întâmplat în 2002, când a organizat turneul alături de Japonia, însă rămân în memorie arbitrajele favorabile de care a beneficiat pentru a ajunge în semifinale. A doua oară, în 2010, când s-a oprit în optimi. Șansele ca acum să treacă de Mexic sau Suedia sunt mici, iar de Germania nule. Coreea nu a convins în calificări, marcând doar 11 goluri într-o grupă ușoară, fără să aibă vreo victorie în deplasare! Unicul lucru pozitiv din ultimii ani e locul 2 la Cupa Asiei din 2015, unde a pierdut finala cu Australia. Sud-coreenii au terminat de 10 ori pe podium la Cupa Asiei, din 17 ediții, dar au câștigat numai primele două turnee, în 1956 și 1960.

Cota să câștige turneul: 800.00!

Doar Tunisia, Arabia Saudită și Panama au o cotă mai mare pentru triumful Mondial. Coreea de Sud e dependentă de Son Heung-Min (Tottenham), singurul fotbalist de clasă din lot. Nu a reușit, însă, să facă minuni în preliminarii – unde naționala Taegeuk a avut mari probleme. Antrenorul german Uli Stielike a fost dat afară cu două etape rămase din calificări, fatală fiindu-i o înfrângere în Qatar. În locul lui a fost numit Shin Tae-Yong, care a condus naționalele de tineret în ultimii ani. Un antrenor limitat tactic și neexperimentat, al cărui avantaj e talentul de pedagog. Va fi nevoit să se folosească la maxim de el pentru a obține ceva la turneul final, având la dispoziție unul dintre cele mai slabe loturi din 32 de echipe. Doar 5 fotbaliști joacă în Europa, surprinzând absențele lui Lee Chung-Yong (Crystal Palace) și Ji Dong-Won (Darmstadt).

Echipa probabilă (4-4-2)

Kim Seung-Gyu (Vissel Kobe) – Lee Yong (Jeonbuk Hyundai Motors), Jang Hyun-Soo (FC Tokyo), Kim Young-Gwon (Guangzhou Evergrande), Hong Chul (Sangju Sangmu) – Koo Ja-Cheol (Augsburg), Ki Sung-Yueng (Swansea), Lee Jae-Sung (Jeonbuk Hyundai Motors), Park Joo-Ho (Ulsan Hyundai) – Hwang Hee-Chan (RB Salzburg), Son Heung-Min (Tottenham)

Programul Coreei de Sud la Campionatul Mondial

18 iunie, ora 15:00 – Suedia

23 iunie, 18:00 – Mexic

27 iunie, 17:00 – Germania

Leave a Reply