Arbitrii Mondialului: Milorad Mazic, favorit să „fluiere” finala

Cotele pentru arbitrul finalei au apărut, iar cele mai mari șanse, conform Betano, le are omul care a condus și finala Ligii Campionilor: sârbul Milorad Mazic.

Milorad Mazic e arbitrul momentului și are cota cea mai mică pentru a „fluiera” finala Campionatului Mondial. Sârbul care a condus și meciuri de Liga 1 Betano în ultimii ani are deja două finale importante în palmares: Cupa Confederațiilor 2017 și Liga Campionilor 2018.

Al doilea favorit e cel care a oficiat finala Ligii Europa în acest sezon, olandezul Bjorn Kuipers. Și el are în CV o finală de Cupa Confederațiilor și una a Ligii Campionilor. Felix Brych este al treilea, însă germanul are un impediment: nu va putea arbitra fazele finale decât dacă naționala țării sale e eliminată din competiție. Din afara Europei, cel mai bine cotat e argentinianul Nestor Pitana. Și el, ca Brych, riscă să nu poată conduce finala dacă țara lui ajunge în ultimul act.

Ravșan Irmatov (Uzbekistan) va oficia meciuri și în Rusia. Are deja recordul pentru cele mai multe meciuri conduse la Campionatele Mondiale, cu 9, și îl va egala pe cel pentru numărul de turnee la care participă. Cele mai importante partide conduse de el au fost în 2010: meciul de deschidere și semifinala Uruguay – Olanda.

Din confederația nord-americană, trei arbitri au aceeași cotă pentru finală: mexicanul Cesar Ramos și americanii Mark Geiger  și Jair Marufo. Geiger este singurul care a mai „fluierat” la un Campionat Mondial, în timp ce Ramos a fost la centrul finalei ultimului Mondial al Cluburilor.

Liderul cavalerilor fluierului din Africa e egipteanul Gehad Grisha, cu cotă 100 pentru finală. Pentru un central din Oceania, cota este de 500! Doi reprezentanți are OFC la Mondial: Matthew Conger, din Noua Zeelandă, și cea mai exotică apariție: Norbert Hauata, din Tahiti.

Cotele favoriților la finala Mondialului

Milorad Mazic (Serbia) – 3.00

Bjorn Kuipers (Olanda) – 5.00

Felix Brych (Germania) – 8.00

Nestor Pitana (Argentina) – 10.00

Damir Skomina (Slovenia) – 10.00

Clement Turpin (Franța) – 12.00

Cuneyt Cakir (Turcia) – 12.00

Ravșan Irmatov (Uzbekistan) – 15.00

Mateu Lahoz (Spania) – 15.00

Gianluca Rocchi (Italia) – 15.00

Leave a Reply