Cupa Ligii Angliei: 5 mari surprize din ultimii 5 ani

Diseară se joacă 4 meciuri din Cupa Ligii Angliei, în faza optimilor. Burton Albion, din liga a treia, s-a calificat deja în sferturile de finală, iar Blackpool sau Derby County vor încerca, la rândul lor, să producă surprize. Iată 5 momente din ultimii ani în care Cupa Ligii a oferit cluburilor mici momente de glorie:

2014-2015: Sheffield United, în semifinale, alături de Chelsea, Liverpool și Tottenham

Pe atunci în liga a treia, Sheffield United a fost la un pas de finala Cupei Ligii. Un club legendar al Angliei, căzut în anonimat, Sheffield a surprins pe toată lumea prin calificarea în semifinale. Le-a eliminat pe West Ham și Southampton pe parcurs, iar în penultima fază a competiției a întâlnit-o pe Tottenham. Sheffield a pierdut în tur, 1-0 în deplasare, iar în retur s-a văzut condusă încă din prima repriză. Marele șoc a venit în ultimul sfert de oră, când a înscris de 2 ori în doar 2 minute! În cele din urmă, Tottenham a egalat prin vedeta Eriksen, asigurându-și locul în finală.

Cote cu marjă 0% pentru West Ham – Tottenham, diseară, de la 21:45!

2014-2015: MK Dons – Manchester United 4-0

Manchester United nu a avut ca obiectiv un traseu lung în cupele naționale, dar înfrângerea cu MK Dons rămâne o mare pată neagră. Cu fotbaliști ca David De Gea, Shinji Kagawa sau Chicharito Hernandez, „diavolii” au fost umiliți la Milton Keynes de o echipă de liga a treia. Nu doar scorul a fost șocant, ci și jocul lui United, care nu a avut niciun șut până în minutul 72. Acel meci l-a convins pe Louis van Gaal să facă schimbări masive în echipă și a reprezentat finalul carierei la Manchester pentru mulți fotbaliști.

2015-2016: Sheffield Wednesday – Arsenal 3-0

La un an distanță, și Arsenal suferea o umilință. Arsene Wenger i-a trimis, atunci, în teren pe Petr Cech, Per Mertesacker, Olivier Giroud sau Mathieu Flamini. Cu mulți jucători importanți, Arsenal a dominat doar la capitolul posesie. Nu a avut replică în fața eficienței fotbaliștilor de liga a doua de la Wednesday, care au marcat de 3 ori din 4 șuturi pe poartă. Wednesday a fost eliminată în runda următoare, a sferturilor, de Stoke.

Arsenal – Blackpool se joacă diseară, la 21:45!

2017-2018: Bristol City elimină 4 echipe de Premier League, dar e oprită în semifinale

Sezonul trecut a adus o nouă poveste frumoasă pentru un club de eșalon inferior. În liga a doua a Angliei, Bristol City a trecut de 4 formații mai bine cotate: Watford (3-2 în deplasare), Stoke (2-0 acasă), Crystal Palace (4-1 acasă) și Manchester United (2-1 acasă). Parcursul impresionant al lui Bristol, care nu a mai fost în Premier League din 1990, a fost oprit în semifinale de Manchester City. Iar dacă formația lui Guardiola câștiga la scor orice meci de Premier League, cu Bristol s-a impus în prelungiri atât în tur, cât și în retur!

2018-2019: Manchester United, eliminată de Derby

Runda a doua din actuala ediție a avut-o pe Man United în prim plan. Echipa lui Mourinho a fost eliminată, pentru a treia oară în 5 ani, de un club aflat într-o divizie inferioară. Derby County a preluat conducerea pe Old Trafford în minutul 85, dar Fellaini a egalat în ultima fază a meciului pentru 2-2. Rușinea nu a fost, însă, evitată. La penalty-uri, primii 15 fotbaliști au transformat, scorul fiind 8-7 pentru Derby. Fundașul Phil Jones a ratat, trecând în contul „diavolilor” o nouă eliminare neașteptată.

Chelsea – Derby County se joacă azi, de la 21:45!

Leave a Reply