Cine este Malmo, adversara CFR-ului din preliminariile Ligii

CFR Cluj, campioana Ligii 1 Betano, va juca de la ora 19:00 cu campioana Suediei, Malmo FF, calificată în turul 2 preliminar după o dublă victorie în fața echipei FC Drita, din Kosovo (3-0, 2-0).

Malmo este cel mai titrat club al Suediei, fiind campioană de 20 de ori. Are două titluri consecutive și 4 în ultimii 5 ani, dar șansele să ridice trofeul și în acest an sunt scăzute. Campionatul Suediei se joacă în sistemul primăvară – toamnă, iar acum, la mijlocul sezonului, Malmo e pe locul al șaselea, la 11 puncte de lider.

La nivel continental, cel mai mare rezultat a fost obținut în 1979, când suedezii au ajuns în finala Cupei Campionilor. Au pierdut cu Nottingham Forest, 1-0, iar de atunci nu s-au mai apropiat vreodată de un trofeu. Au două prezențe în grupele Ligii Campionilor, în 2014 și 2015, cu 2 victorii și 10 înfrângeri. Sezonul trecut, cei de la Malmo au fost eliminați în turul 2 preliminar de către Vardar Skopje, campioana Macedoniei, după 1-1 în Suedia și 1-3 în deplasare. Pentru Malmo, meciul cu CFR va fi primul împotriva unei echipe din România.

Uwe Rosler este antrenor de la începutul lunii iunie. A condus echipe din Anglia în ultimii ani, cele mai importante fiind Wigan și Leeds United. Ca fotbalist, Rosler a jucat în naționala Germaniei de Est iar cariera lui s-a împărțit între echipe germane și engleze. 4 ani a jucat la Manchester City, între 1994 și 1998, având un impact suficient pentru a fi introdus, în 2009, în Hall of Fame-ul clubului.

Cel mai cunoscut fotbalist din lotul suedezilor este căpitanul Markus Rosenberg, ajuns la 35 de ani. Rosenberg a fost crescut la academia lui Malmo și a petrecut acolo și primele sezoane ca profesionist, iar după aproape 10 ani petrecuți la Ajax, Werder Bremen, Santander și West Brom s-a întors la clubul care l-a format, în 2014. Rosenberg are 33 meciuri în naționala Suediei și 6 goluri, participând la Mondialul din 2006 și la EURO 2008 și 2012. Alți jucători importanți sunt Arnor Ingvi Traustason, prezent la Mondialul din Rusia cu naționala Islandei; danezul Anders Christiansen sau suedezii Oscar Lewicki și Behrang Safari.

Cotele pentru acest meci au marjă 0% pe Betano! 2.40 pentru CFR Cluj, 3.25 pentru egal și 3.60 pentru Malmo FF!

Leave a Reply