Ce pariem azi: Liga Campionilor și Derby della Madonnina

Trei meciuri de top care au cote cu marjă 0% pe Betano! Liverpool – Manchester City și Barcelona – Roma în sferturile Champions League încep la 21:45, iar la 19:30 e derby della Madonnina: AC Milan – Inter, una dintre marile rivalități din Europa.

Liverpool – Manchester City

Cote 1X2: 3.05 Liverpool, 3.70 X, 2.47 Manchester City

Cote mărite: 2.65 peste 1,5 goluri în prima repriză, 3.15 ambele înscriu și peste 3,5 goluri

După 9 ani, Liverpool atinge din nou sferturile de finală din Liga Campionilor. Ultima dată, în 2009, aventura lor a fost oprită în această fază de o altă echipă engleză: Chelsea. Meciul de diseară e primul dintre Liverpool și City într-o competiție internațională. „Cormoranii” sunt singurii are au reușit să câștige în campionat în fața lui Guardiola, cu 4-3 în ianuarie. Au 5 victorii consecutive pe Anfield cu Manchester City, ultima înfrângere acasă în fața lor fiind tocmai în 2003! Un alt avantaj al formației din Liverpool e antrenorul: Jurgen Klopp l-a învins de 5 ori, cele mai multe, pe Pep Guardiola.

După ce și-au câștigat grupele în toamnă, atât Liverpool cât și City au fost sigure de calificare după turul optimilor. Gazdele de azi au trecut cu 5-0 de Porto iar oaspeții cu 4-0 de Basel, astfel că și-au permis să trateze mai relaxat returul – unde niciuna nu a câștigat.

Accidentații lui Liverpool sunt Matip, Klavan, Gomez și Lallana, Emre Can fiind incert pentru diseară. La City nu vor juca Benjamin Mendy și Aguero, tot din motive medicale.

Echipe probabile

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson – Milner, Henderson, Oxlade-Chamberlain – Salah, Firmino, Mane

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Kompany, Laporte – De Bruyne, Fernandinho, David Silva – Sterling, Gabriel Jesus, Sane

 

Barcelona – AS Roma

Cote 1X2: 1.24 Barcelona, 7.25 X, 17.00 Roma

Cote mărite: 2.25 peste 1,5 goluri în prima repriză, 2.95 Barcelona câștigă și ambele înscriu

Barcelona are prima șansă la calificare în fața Romei. Catalanii nu au mai ajuns în semifinale din 2015, când au și ridicat trofeul. Italienii sunt în sferturi pentru a treia oară de când a fost introdus formatul Champions League. În ambele calificări anterioare au fost eliminați de Manchester United. Cu Barcelona au mai jucat de 4 ori în Europa, toate în cea mai importantă competiție: în 2002, în a doua fază a grupelor, iar apoi în 2015 – tot în grupe. Spaniolii au câștigat doar un meci: pe ultimul, de pe Camp Nou, cu 6-1. Pe Olimpico, Roma a învins cu 3-0 în 2002 și a reușit să termine la egalitate 13 ani mai târziu.

Ambele cluburi au încheiat pe primul loc faza grupelor, cu adversari puternici: Roma, peste Chelsea și Atletico, iar Barcelona peste Juventus. Calificarea din optimi au obținut-o în retur. Barca a făcut 1-1 la Chelsea și a învins cu 3-0 în manșa secundă, Roma a pierdut cu 2-1 pe terenul lui Șahtior înainte de un 1-0 acasă.

La gazde, Coutinho nu poate fi folosit în Europa însă Busquets și Messi vor reveni după ușoare accidentări. Karsdorp și Under lipsesc la Roma, cu Nainggolan inert.

Echipe probabile

Barcelona: ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba – Paulinho, Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suarez

Roma: Alisson – Florenzi, Fazio, Manolas, Kolarov – Nainggolan, De Rossi, Strootman, El Shaarawy – Dzeko, Perotti

 

AC Milan – Inter Milano

Cote 1X2: 2.84 Milan, 3.35 X, 2.84 Inter

Cote mărite: 7.50 scor corect 1-1, 20.00 scor corect 2-2

După meciul de la Juventus din weekend, AC Milan va juca al doilea mare derby al Italiei azi. Derby della Madonnina, întâlnirea dintre cele două mari cluburi ale orașului Milano, va începe la 19:30, cu rossoneri gazde – deși echipele împart stadionul San Siro. Înfrângerea cu Juventu a fost prima din 2018 a lui Gattuso în competițiile italiene. Perioada excelentă din primele trei luni a readus-o pe Milan în cărțile pentru cupe europene, acum fiind pe locul 6, de Europa League. Un succes ar micșora distanța între AC și Inter la numai 5 puncte, cu 8 etape rămase. Interul e pe 4, poziție ce duce în Champions League. Pentru nerazzurri, o victorie înseamnă locul 3, peste Roma.

Milanul a câștigat ultimul meci, 1-0 după reprizele de prelungiri, în sferturile de finală din Cupa Italiei. În Serie A, Inter a luat 3 puncte în octombrie (3-2), grație unui hattrick reușit de Mauro Icardi.

Leave a Reply