rotariu-mouscron

Bursa stranierilor: meci nebun între Marin și Rotariu

Standard – Mouscron 4-3 a fost unul dintre cele mai frumoase jocuri ale anului în Belgia și ambii români de pe teren s-au evidențiat. Pușcaș e erou la noua echipă: a înscris un hattrick în al doilea meci pentru Novara.

VIDEO: Marin creează un gol, Rotariu înscrie, Standard întoarce meciul în inferioritate

7 goluri, 2 eliminări, 2 răsturnări de scor. Un meci cum rar se vede între Standard Liege și Mouscron, formația antrenată de Mircea Rednic. Gazdele au deschis scorul în minutul 9 după o fază fixă din care Marin a centrat excelent. La pauză a fost 1-1 iar Standard a preluat din nou conducerea, până în minutul 65, când Dorin Rotariu a înscris pentru 2-2 al patrulea gol stagional. Profitând de o eliminare la Standard, Mouscron a preluat conducerea. Finalul a fost incredibil: gazdele au egalat la 3 cu trei minute rămase din timpul regulamentar; la următoarea fază oaspeții au ratat o mare ocazie iar pe contraatac s-a făcut 4-3. Pentru a fi totul complet, și Mouscron a rămas în 10 oameni în prelungiri.

După această etapă, Standard se apropie la 1 punct de locul 6, care duce în play-off. Acum e ocupat de Antwerp, formația lui Boloni, care a pierdut cu 4-0 la Kortrijk și a ajuns la 5 etape fără victorie. La Anderlecht, Alex Chipciu a fost titular după mai bine de 3 luni dar nu și-a putut ajuta echipa: a pierdut cu 2-0 la Oostende. Mai sunt 4 etape din sezonul regulat și 6 cluburi se bat pe două locuri! Programul următoarei runde e AICI.

VIDEO: Început de vis pentru Pușcaș la Novara. Hattrick în al doilea meci!

După ce a debutat cu gol la Novara, Pușcaș a ridicat nivelul. În deplasare la Cittadella a înscris toate golurile pentru o victorie cu 3-1. Golgheterul naționalei de tineret a scos-o pe Novara din zona retrogradării și e acum la 6 puncte de locul 8, care duce în playoff-ul pentru promovare. În Serie A a jucat doar Ștefan Radu, care a avut un meci de coșmar: Lazio a pierdut cu 4-1 la Napoli. Toate partidele din Italia au streaming live pe Betano!

PAOK câștigă 3 puncte, Olympiakos pierde 5

Seria de victorii a lui Răzvan Lucescu continuă: 3-0 cu Larissa, acasă. A 14-a consecutivă și a zecea acasă, din tot atâtea meciuri. Vestea bună pentru antrenorul român vine, însă, dinspre Olympiakos. Principala contracandidată la titlu a făcut egal la Atromitos, 2-2, iar federația din Grecia i-a penalizat cu 3 puncte pentru incidente cauzate de fani acum două etape. Avansul lui PAOK față de Oly e acum de 9 lungimi, iar față de locul 2, AEK Atena, de două puncte. Meciul direct se va juca peste o lună dar până atunci se poate distanța. Etapa viitoare, Lucescu are meci la Lamia.

VIDEO: Pantilimon apără un penalty dar pierde cu 2-0

Costel Pantilimon a fost din nou titular la Nottingham, unde e împrumutat de la sfârșitul lui ianuarie de Watford. Portarul a apărat un penalty în startul meciului, însă la cornerul ce a urmat a primit gol. Nottingham a fost învinsă cu 2-0 de Hull și e la a treia înfrângere consecutivă fără gol marcat.

Și ceilalți goalkeeperi ai României au fost titulari la echipele lor. Tătărușanu nu a putut închide poarta lui Nantes, făcând 2-2 cu Lille. În Turcia, Silviu Lung a remizat cu Sivasspor, 1-1. Săpunaru a fost rezervă la echipa antrenată de Șumudică, iar la adversari a stat pe bancă Paul Papp. Florin Andone a suferit o nouă înfrângere la Depor, 0-1 cu Betis. Cea mai proastă săptămână a avut-o Laurențiu Reghecampf. În prima etapă din Liga Campionilor Asiei, Al Wahda a fost umilită în Uzbekistan: 0-5 cu Lokomotiv Tashkent.

Leave a Reply