Bursa stranierilor: Lucescu intră în istoria lui PAOK

O săptămână foarte bună pentru românii de peste hotare. Răzvan Lucescu conduce campionatul Greciei și a egalat un record vechi de 45 ani la PAOK. Chiricheș revine în echipa lui Napoli, Lato e și el lider în Turcia. Stranierii noștri au dat 5 goluri și două pase decisive!

Victorie grea, record egalat. Lucescu e erou la PAOK

11 victorii consecutive are PAOK Salonic, cea mai lungă serie din ultimii 45 ani. Clubul antrenat de Răzvan Lucescu s-a chinuit pe terenul lui Panetolikos în ultima etapă, echipă la care Vlad Morar a jucat tot meciul. PAOK a câștigat cu 1-0, după un gol înscris din penalty în minutul 87. Victoria l-a dus pe Lucescu pe primul loc în Grecia, iar etapa viitoare se poate desprinde: e Olympiakos – AEK Atena, între echipele aflate la un punct, respectiv două de PAOK. Vezi cotele pe Betano!

Dragomir și Marin continuă să impresioneze

Viitorul sună bine pentru naționala noastră. Tinerii Vlad Dragomir și Răzvan Marin au jucat din nou excelent și nu putem decât să așteptăm să îi vedem împreună sub tricolor. După golul cu Man United, Dragomir a înscris și cu Bayern Munchen la tineret. În faza grupelor din Premier League International Cup, mijlocașul lui Arsenal a deschis scorul în minutul 30 și a pasat decisiv 6 minute mai târziu. Arsenal a câștigat meciul de marți cu 5-2, iar ieri a învins-o și pe Sunderland U23 în campionat. În Belgia, Răzvan Marin și-a trecut în cont un nou assist. Standard – Anderlecht s-a terminat 3-3, scorul final fiind stabilit după o pasă a lui Marin. La oaspeți, Chipciu a fost rezervă.

Andone e golgheter dar nu se poate bucura. Depor, tot la retrogradare

Florin Andone a devenit golgheterul lui Deportivo, cu al șaselea gol al sezonului. Românul a punctat pentru 2-0 în finalul primei reprize, însă echipa lui a fost egalată de Levante cu două reușite în ultimele 10 minute. Andone a fost extrem de supărat după meci, acuzând faptul că nu au putut închide meciul deși au avut mai multe ocazii de a face 3-0. Alți doi români au marcat în weekend, iar ei s-au putut bucura de victorii: Dorin Rotariu a ajuns la 3 goluri pentru Mouscron (2-0 cu Mechelen) iar Vali Lazăr la 5 pentru Al Sailiya (4-1 cu Al Markhiya).

Primul meci al lui Chiricheș după 3 luni

Căpitanul naționalei a profitat de absența lui Albiol și a fost titular în Napoli – Bologna 3-1. E prima partidă de Serie A în care evoluează după mai bine de 3 luni și doar a opta apariție a lui Vlad Chiricheș în 2017-18. Napoli e tot pe primul loc în Italia, cu un punct în fața lui Juventus. Pe 3 e Lazio, unde Ștefan Radu a jucat 180 minute săptămâna trecută. A fost integralist atât în restanța cu Udinese, câștigată cu 3-0, cât și în înfrângerea cu Milan, 1-2. O veste proastă vine de la Crotone, unde Adrian Stoian s-a accidentat în meciul cu Cagliari și a fost schimbat după 12 minute. Etapa viitoare putem asista la un duel între George Pușcaș și Chiricheș! Vezi AICI programul complet.

Turcia: Stancu înscrie, Latovlevici e pe 1, Șumudică are un nou meci cu scandal

Bogdan Stancu a reușit al cincilea gol stagional la Bursaspor, în meciul de la Alanyaspor. „Motanul” a deschis scorul devreme, dar echipa sa a pierdut meciul cu 3-1. Grozav a fost și el titular la Bursa, ambii români fiind schimbați în repriza a doua. Cealaltă echipă cu mai mulți români, Kayserispor, a luat primul punct după 3 etape. Cu Lung titular și Săpunaru introdus pe final, formația antrenată de Șumudică a făcut 1-1 la Goztepe, într-un meci în care și-au pierdut, din nou, calmul: Kayseri a luat două cartonașe roșii în ultimul sfert de oră, terminând meciul în 9 oameni.  Deși rămâne pe locul 6, Șumudică e acum la 10 puncte de primul loc, ocupat de un alt român: Iasmin Latovlevici. Fundașul stânga a fost, din nou, integralist la Galatasaray în victoria cu Osmanlispor (2-0). Galata poate fi depășită de Bașakșehir diseară, după meciul cu Karabukspor.

Leave a Reply