Stoian 100

Bursa stranierilor: goluri, un assist, un trofeu și o eliminare

Un antrenor român a luat primul trofeu cu actuala echipă iar altul rămâne în lupta pentru campionat. Morar ajunge la 5 goluri în Grecia, Stoian sărbătorește cu gol meciul 100 pentru Chievo iar Marin e din nou decisiv la Standard.

Stoian înscrie la meciul 100

Adrian Stoian a înscris primul gol din actuala ediție a Serie A chiar în meciul 100 jucat pentru Crotone. Mijlocașul ofensiv a semnat a doua reușită a echipei sale în minutul 54 în partida câștigată la Verona, 3-0. Crotone, antrenată de Walter Zenga, a obținut primul succes după trei înfrângeri consecutive și a urcat pe locul 17, cu 2 puncte peste primul loc retrogradabil. Proaspăt revenit după împrumutul în MLS, Deian Boldor nu a fost în lotul lui Verona. Nici ceilalți români din Serie A nu au jucat. Chiricheș și Pușcaș au fost rezerve, în timp ce Ștefan Radu nu a putut fi folosit de Lazio, fiind suspendat. Radu poate juca mâine, în restanța cu Udinese! În etapa viitoare, Stoian joacă împotriva lui Juventus. Urmărește Serie A pe Betano!

Supercupa lui Reghe

Al Wahda a învins-o cu 2-0 pe Al Jazira în Supercupa Emiratelor Arabe Unite. E primul trofeu câștigat de Reghecampf ca antrenor în afara României și a doua supercupă, după cea luată cu FCSB în 2013. Al Wahda joacă mâine în campionat cu Al Nasr, o restanță după care se poate apropia la două puncte de primul loc. Meciul e în direct pe Betano!

Niciun punct pierdut de Lucescu acasă

PAOK a ajuns la 9 victorii consecutive, trecând cu 3-0 și de Apollon Smyrnis. Echipa lui Răzvan Lucescu a câștigat la 0 în ultimele 6 etape din Superliga Greciei iar pe propriul teren are maximul de puncte, primind doar 2 goluri în 9 meciuri. PAOK e pe 2 în campionat, la un punct în spatele lui Olympiakos. Mâine va întâlni Atromitos, la 21:45, în sferturile de finală ale Cupei Greciei. E favorită la câștigarea trofeului, cu cotă de 2.30!

Tot în Grecia, Vlad Morar a punctat din nou pentru Panetolikos. Atacantul a fost integralist și a deschis scorul în minutul 25 ale meciului cu Panionios, încheiat 1-1. Morar are 5 goluri în campionat și e pe locul 10 în topul golgheterilor, la egalitate cu fostul internațional german Marko Marin! Urmează un duel românesc în Grecia: duminică, în campionat, Panetolikos e vizitată de PAOK-ul lui Lucescu. Pariază pe Betano!

Assistul lui Marin pornește revenirea lui Standard

Jucătorul lunii decembrie la Standard Liege a început returul la fel de bine: Marin a pasat decisiv în prelungirile primei reprize pentru golul de 2-2. Mijlocașul a marcat sau a oferit un assist în 5 din ultimele 6 meciuri. Sâmbătă, Standard a mai înscris odată în repriza a doua și a câștigat după 6 etape, în fața lui Eupen. Marin va juca din nou în această seară, de la 21:30, în deplasare la Zulte Waregem.

O altă revenire în campionatul Belgiei a fost în meciul dintre Antwerp și Brugge. Antwerp, antrenată de Ladislau Boloni, a condus cu 2-0 până în minutul 89 dar a primit două goluri în prelungiri de la lider. Boloni coboară pe 5, însă are șanse mari la play-off, cu 6 lungimi avans față de locul 7. Antwerp joacă mâine cu Gent, club cu care e la egalitate de puncte.

Rednic și Rotariu au pierdut cu 2-0 la Charleroi, iar diseară întâlnesc o vecină de clasament: Kortrijk, de la ora 21:30. Toate meciurile din campionatul Belgiei sunt transmise LIVE de Betano!

Șumudică pierde contactul cu primul loc, Grozav debutează la Bursa

Ultima etapă din Turcia a avut în prim plan meciul Kayserispor – Galatasaray, câștigat de oaspeți cu 3-1. Cu două eșecuri la rând în campionat, echipa antrenată de Șumudică e acum la 9 puncte de prima poziție și la 3 de locurile care duc în Europa. Silviu Lung și Săpunaru au fost titulari la gazde, ca și Latovlevici la oaspeți.

Bursaspor a pierdut cu Bașakșehir, 3-0 pe teren propriu. Bogdan Stancu și Gicu Grozav au intrat pe teren în minutul 62, când Bursa era deja condusă cu 2 goluri. Dacă Grozav a debutat la noua echipă, Paul Papp a fost doar rezervă pentru Sivasspor în egalul cu Akhisar, care nu s-a bazat pe Ioan Hora. Singurul român rămas la Karabukspor e Marius Alexe, atacantul jucând ultimele 23 minute în eșecul cu Gencler, 0-2. Runda viitoare începe vineri, iar stranierii vor fi implicați sâmbătă în Alanya – Bursa și Goztepe – Kayseri.

Roșu direct pentru Tamaș

Unul dintre cei mai utili jucători ai lui Hapoel Haifa în prima parte a sezonului, Gabi Tamaș nu trece printr-o formă bună. După ce cu o etapă în urmă a greșit la golul adversarilor, acum a fost eliminat direct în prelungirile meciului cu Shmona, la scorul de 0-1. Adversarii au mai marcat odată până la fluierul final, iar Hapoel a luat un singur punct în 3 meciuri din 2018. În Franța, Tătărușanu are trei meciuri fără succes la Nantes după 0-1 acasă cu Bordeaux. Românii din Spania vor să uite mai repede ultima etapă: cu Toșca rezervă, Betis a pierdut cu 5-0 cu Barcelona; în timp ce Depor a primit 7 goluri de la Real Madrid după ce a condus cu 1-0. Andone a jucat până în minutul 79 iar Pantilimon a văzut de pe bancă umilința.

Leave a Reply