Betano, sponsor oficial al SC Braga

Betano, noul sponsor al echipei SC Braga


Betano și echipa portugheză de fotbal Sporting Club de Braga sunt, din această săptămână, parteneri oficiali în cadrul unui proiect care se va întinde pe durata a trei ani. Betano a devenit sponsor principal al formației lusitane și a mărit la șapte numărul echipelor din Europa la care activează.

La câteva luni de la momentul în care a intrat pe piața jocurilor de noroc online din Portugalia, Betano a făcut următorul pas: “Nu e o coincidență faptul că anunțăm această sponsorizare importantă atât de rapid după lansarea oficială în Portugalia. Acesta este modul în care operăm noi, așa ne conectăm și investim cu adevărat într-o țară și ne arătăm angajamentul, dar și încrederea în produsul pe care-l oferim”, a declarat Ricardo Branquinho, Country Manager Betano Portugalia, în ziua în care SC Braga li s-a alăturat lui Vfb Stuttgart (Germania), Olympiakos, PAOK, OFI Creta (toate trei din Grecia), Apollon Limassol (Cipru) și Universitatea Craiova (România) pe lista echipelor europene sponsorizate de Betano.

Panos Konstantopoulos, Chief of Marketing Operations Betano, a anunțat obiectivele noului parteneriat: “Din poziția de companie internațională cu o deschidere locală și o viziune pe termen lung, construim legături strânse cu oamenii și cluburile locale. În acest spirit, sponsorizăm Sporting Club de Braga, o echipă cu o istorie bogată în Portugalia, care intră în familia noastră de sponsorizări. Vrem să oferim ceva înapoi societății portugheze devenind activi în ceea ce privește inițiativele sociale responsabile, care cultivă spiritul de fair-play și etica în fotbal așa cum o facem în fiecare dintre cele șase țări în care operăm”.

Sporting de Braga este o echipă portugheză fondată în urmă cu 98 de ani, pe 19 ianuarie 1921, care și-a trecut în palmares două titluri ale Portugaliei (1965/1966 și 2012/2013), dar și o Cupă a Portugaliei, în sezonul 2012/2013. A devenit una dintre forțele fotbalului lusitan în mileniul al treilea, fiind considerată principalul pericolul pentru granzii FC Porto, Benfica și Sporting Lisabona. În 2008, Braga a devenit ultima câștigătoare a Cupei Intertoto și primul club portughez care atinge această performanță, în stagiunea 2010/2011 a pierdut finala Europa League cu FC Porto, iar în sezonul 2012/2013 a fost adversara CFR-ului în grupele Ligii Campionilor.

Găzduită de Estadio Munincipal de Braga, arenă cu o capacitate de 30,286 de spectatori, Braga e antrenată de fostul jucător portughez Ricardo Sa Pinto, iar în sezonul 2018/2019 a terminat pe locul al patrulea în campionatul Portugaliei. Are un lot cotat la 91,4 milioane de euro, iar vedeta echipei este Ricardo Horta, mijlocaș stânga evaluat la 9 milioane de euro. Singurul român care a jucat la Braga este Raul Rusescu, cel care a reușit opt goluri în 20 de apariții între ianuarie 2014 și iunie 2014, perioadă în care a fost împrumutat de la FC Sevilla.

Leave a Reply