Barcelona - Real, meciul anului în Europa

Barcelona – Real Madrid | Ramos în istorie și puștii care vânează recordul “Regelui” Messi

Barcelona și Real Madrid se întâlnesc miercuri, de la ora 21:00, într-o ediție a El Clasico pentru care Betano oferă streaming video și sute de opțiuni la pariuri sportive online. Se pune în joc întâietatea în Spania, cu cei doi granzi din La Liga aflați la egalitate de puncte (35), dar și o serie de recorduri. Messi e așteptat să strălucească, Sergio Ramos va intra în istorie, iar trei puști-minune ai fotbalului mondial au șansa de a bate un record al lui Leo!

Ansu Fati, Rodrygo și Vinicius Junior “vânează” borna istorică a lui Messi

Într-un sezon în care Leo Messi (12 goluri și șase assist-uri) și Karim Benzema (12 goluri și cinci assist-uri) au continuat să țină steagul sus Barcelona și Real Madrid au propus fotbalului mondial trei jucători de viitor, despre care se spune că vor da multe lupte pentru Baloane de Aur în următorul deceniu. Pentru Ansu Fati, Rodrygo și Vinicius, El Clasico din această seară reprezintă șansa de a intra în istorie, cei trei putând deveni cei mai tineri marcatori din istoria duelurilor Barcelona – Madrid.

Ansu Fati, Rodrygo și Vinicius, printre favoriții la marcarea unui gol

Actualul record e deținut de Leo Messi, cel care, la 19 ani, opt luni și 14 zile marca de trei ori în poarta lui Iker Casillas într-un egal spectaculos, 3-3. Ansu Fati e cel mai tânăr dintre cei trei pretendenți (17 ani, o lună și 18 zile la ora meciului), în timp ce brazilienii Rodrygo (18 ani, 11 luni și nouă zile) și Vinicius (19 ani, cinci luni și șase zile) stau și ei cu gândul la o reușită istorică.

Messi e “Regele” în El Clasico

De-a lungul carierei, Messi și-a legat numele de confruntarea cu marea rivală din Madrid. A început în 2007, iar de atunci a setat o serie de borne care, în general, pare foarte greu de atins.

Recordurile lui Messi în Barcelona – Real:

Cel mai bun marcator din El Clasico, cu 26 de goluri marcate în 41 de derby-uri. Următorii, Di Stefano și Cristiano Ronaldo, au doar 18 goluri și niciun jucător din istoria fotbalului nu a marcat atâtea goluri în poarta Realului.
Cel mai tânăr marcator din El Clasico, a înscris primul gol în poarta lui Iker Casillas la 19 ani, opt luni și 14 zile.
Cel mai bun pasator din istoria El Clasico: 14 assist-uri.
În 39 de meciuri (dintre care a câștigat 19), Messi a punctat de 26 de ori și a oferit alte șase assist-uri. Doar contra Valenciei (28), a lui Atletico (30) și a Sevillei (37) a marcat de mai multe ori în carier
Are două hat-trick-uri, unul în 2007 și unul în 2014. Luis Suarez, Jaime Lazcano, Santiago Bernabeu, Paulino Alcantara și Ferenc Puskas mai au două.

Ramos și locul în istorie

Pentru Sergio Ramos, căpitanul blanco, El Clasico din turul campionatului 2019/2020 va râmâne un meci de referință în întreaga carieră. Fundașul central va păși pe teren pentru a 43-a oară în cel mai așteptat meci al Spaniei, depășindu-i, astfel, pe Manuel Sanchis, Paco Gento și Xavi Hernandez, și va stabili un record absolut. E a doua bornă majoră pe care o depășește Ramos, după ce l-a întrecut pe Iker Casillas și a devenit cel mai selecționat fotbalist în naționala Spaniei.

Sergio Ramos, în duel cu rivalul Leo Messi

Sergio Ramos, în duel cu rivalul Leo Messi

Ramos a jucat prima dată într-un Clasico în noiembrie 2005, în meciul la finalul căruia întreg stadionul Realului a aplaudat în picioare o prestație magică a lui Ronaldinho. În 42 de meciuri, a obținut 13 victorii, patru dintre ele venind în finale ale Cupei Regelui Spaniei sau Supercupa Spaniei. A marcat prima dată în Clasicul în care a spart gheața și Messi și a primit nu mai puțin de 18 cartonașe galbene și cinci roșii. Miercuri seară, va purta banderola Realului pentru a 12-a oară în El Clasico!

Exercițiu de imaginație: echipa ideală pentru El Clasico

Și de această dată marile vedete vor fi pe teren pentru El Clasico, iar un prim 11 comun arată, pe hârtie, înfricoșător pentru orice adversar. Cu Zidane sau Valverde pe bancă, cu Ter Stegen în poartă, Jordi Alba și Dani Carvajal pe benzi, Ramos și Pique în centrul apărării, Busquets, Modric și Kroos la mijlocul terenului și un trio ofensiv stelar format din Leo Messi, Karim Benzema și Luis Suarez.

Dream Team El Clasico

Dream Team El Clasico

Leave a Reply