Ajax Amsterdam – Benfica Lisabona

Ajax Amsterdam şi Benfica Lisabona vor juca marți, 15 martie 2022, de la ora 22:00, în manşa a doua din optimile Ligii Campionilor, sezonul 2021-2022. Partida va avea loc pe stadionul “Johan Cruijff ArenA” din Amsterdam şi va fi arbitrată de Carlos del Cerro Grande din Spania.

 

Betano: 1.39 pentru o victorie Ajax Amsterdam, 5.00 egal, 7.70 pentru un succes Benfica Lisabona

 

 

Amsterdamsche Football Club Ajax

Ajax Amsterdam a avut un parcurs de excepţie în Grupa C din Liga Campionilor, 6 victorii în 6 meciuri. “Lăncierii” au avut 18 puncte, fiind urmaţi de Sporting Lisabona 9 puncte, Borussia Dortmund 9 puncte şi Beşiktaş İstanbul 0 puncte. Rezultatele olandezilor au fost 5-1 şi 4-2 cu Sporting Lisabona, 2-0 şi 2-1 cu Beşiktaş İstanbul şi 4-0 şi 3-1 Borussia Dortmund. 20-5 a fost golaverajul campioanei din Ţările de Jos. În Eredivisie echipa antrenată de Erik ten Hag este după 26 de etape disputate pe primul loc în clasament, cu 63 puncte, fiind urmată de PSV Eindhoven cu 61 puncte. Şi aici Ajax are un golaveraj de senzaţie, 77-11. Aşadar Ajaxul este o maşinărie de goluri şi după ce a remizat în tur cu Benfica, 2-2 pe “Estádio da Luz”, este favorită de a se califica în sferturile Ligii Campionilor. Pe Betano “de Godenzonen” au cota 1.19 că vor trece de portughezi şi cota 17.00 că vor câştiga trofeul după o pauză de 27 ani. Gazdele nu pot conta pe portarii Maarten Stekelenburg şi Remko Pasveer şi fundaşul dreapta Sean Klaiber, cu toţii fiind accidentaţi, în timp ce mijlocaşul ofensiv Mohammed Ihattaren este incert.

 

Sport Lisboa e Benfica

Benfica Lisabona s-a clasat pe locul 2 în Grupa E din Liga Campionilor, cu 8 puncte, după Bayern München, care a câştigat toate meciurile având 18 puncte, dar peste FC Barcelona 7 puncte şi Dinamo Kiev 1 punct. Rezultatele portughezilor au fost 0-0 şi 2-0 cu Dinamo Kiev, 3-0 şi 0-0 cu FC Barcelona şi 0-4 şi 2-5 cu Bayern München. “Os Encarnados” nu au primit niciun gol în cele 4 meciuri cu ucrainenii şi spaniolii, însă au încasat 9 goluri de la germani. Interimarul Nélson Veríssimo ştie că şansa lui de a rămâne antrenor după demiterea lui Jorge Jesus este de a ajunge cât mai sus în Champions League. La casa de pariuri Betano “se califică Benfica” are cota 4.75 şi cota 400.00 că vor câştiga trofeul după o pauză de 60 ani. “As Águias” au ratat din nou titlul în Primeira Liga, unde sunt după 26 de etape disputate pe locul 3 cu 58 puncte, după FC Porto 70 puncte şi Sporting Lisabona 61 puncte, campioana având şi o restanţă. În concluzie Benfica îşi pune mari speranţe în returul cu Ajax, cu care a remizat în tur acasă, 2-2 (Sébastien Haller 26, Roman Yaremchuk 72 – Dušan Tadić 18, Sébastien Haller 29). Oaspeţii îi au accidentaţi pe stoperul Lucas Veríssimo, şi atacanţii Haris Seferovic şi Rodrigo Pinho.

 

Ajax Amsterdam – Benfica Lisabona echipele probabile

Ajax Amsterdam: Onana – Rensch, Schuurs, Martínez, Blind – Edson Álvarez, Berghuis, Gravenberch – Antony, Haller, Tadić

Benfica Lisabona: Vlachodimos – Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo – Weigl, Taarabt – Everton, Gonçalo Ramos, Rafa Silva, Darwin Núñez