Agenda weekend-ului: River – Boca, Atletico – Barcelona și alte 8 meciuri de urmărit!

Cel mai mare derby al lumii se joacă în weekend, în finala Copa Libertadores: River Plate – Boca Juniors. Atletico – Barca în Spania, Tottenham – Chelsea în Anglia și Lazio – Milan în Italia.

Sâmbătă, ora 16:30: Mainz – Borussia Dortmund – STREAMING LIVE!

Înaintea pauzei internaționale, Dortmund a câștigat „clasicul” cu Bayern, distanțându-se la 7 puncte de marea rivală. Galben-negrii nu au nicio înfrângere în Bundesliga și arată un joc cu mult peste orice altă echipă a Germaniei. Mainz, clubul lui Alex Maxim, a urcat în prima jumătate a clasamentului după ce a luat 6 puncte în ultimele două partide.

Sâmbătă, 18:00: PSG – Toulouse

Dortmund e neînvinsă în Germania, dar are 3 egaluri. PSG, în Ligue 1, păstrează 0 atât la înfrângeri cât și la remize! Lupta miliardarilor din Paris cu recordurile continuă, iar în ultima etapă au câștigat cu 4-0 la Monaco. Cavani a reușit un hattrick, ajungând la 8 goluri, iar acum 3 din primii 4 golgheteri ai Franței sunt de la PSG. Mbappe, liderul clasamentului, are la fel de multe reușite ca întreaga echipă a lui Toulouse! Speranța oaspeților e dată de istoria recentă a meciurilor directe: au o victorie și un egal în ultimele 4 partide cu PSG.

Sâmbătă, 19:30: PAOK Salonic – Skoda Xanthi – STREAMING LIVE!

Răzvan Lucescu e vizitat de foștii elevi de la Xanthi, pe care i-a învins în ambele partide din ediția trecută. PAOK are 9 victorii și un egal după 10 etape, singura adversară care reușește să rămână aproape fiind Atromitos – la 2 puncte în spate. Diferența față de marile rivale – Olympiakos, AEK sau Panathinaikos – este de cel puțin 6 lungimi, iar între formațiile din Atena a apărut și Skoda Xanthi –pe locul 4. Xanthi nu a pierdut niciun meci în deplasare, lăudându-se și cu defensiva excelentă care a primit doar un gol „afară”.

Sâmbătă, 19:30: Tottenham – Chelsea

Tottenham – Chelsea e pe cale să devină principalul derby al Londrei. Căderea lui Arsenal din vârful fotbalului englez și apariția lui Tottenham în top 4 au făcut ca acest duel să fie, an de an, tot mai aprins. Memorabil rămâne meciul din mai 2016, în care Chelsea a oprit cursa lui Tottenham pentru titlu. Hazard a marcat golul decisiv, care a făcut-o pe Leicester campioană, deși pentru Chelsea sezonul era compromis. Acum, cele două echipe sunt pe locurile 3-4, separate de un punct.

Sâmbătă, 21:45: Atletico Madrid – Barcelona – STREAMING LIVE!

Un sezon cum rar se vede în Spania, unde Barcelona conduce clasamentul cu doar 24 de puncte din 36 posibile și are una din cele mai slabe defensive din La Liga! Real Madrid dă semne că a ieșit din criză și speră la un egal în acest meci, rezultat ce le-ar permite să se apropie la doar 2 puncte de Barca și unul de Atletico! Atleti are un sezon aproape perfect pe noul stadion, Wanda Metropolitano. Cu excepția egalului din august cu Eibar, trupa lui Simeone a câștigat toate meciurile de acasă. Barca vine după o înfrângere surprinzătoare cu Betis, 3-4.

Sâmbătă, 22:00: River Plate – Boca Juniors – STREAMING LIVE!

Probabil cea mai mare finală din istoria Americii de Sud. River Plate – Boca Juniors, „El Superclasico”, este considerat de mulți cel mai tare derby din lume, iar sâmbătă seara această rivalitate va domni asupra Americii de Sud. River și Boca joacă manșa a doua din finala Copei Libertadores, în primul meci dintre ele cu acest trofeu pe masă. În tur, pe La Bombonera, scorul a fost 2-2.

Duminică, 14:00: Aston Villa – Birmingham City

Chiar dacă situația lor actuală nu e una prea bună, Aston Villa și Birmingham City sunt parte a unui mare derby al Angliei. Cele mai importante cluburi din Birmingham, al doilea oraș al Marii Britanii, s-au duelat prima dată în 1879, de atunci având peste 100 partide. Aston Villa are mai multe victorii, iar în întâlnirile din ultimii 10 ani a pierdut o singură dată – în 2010, într-un meci de cupă. În clasamentul Championship sunt la egalitate de puncte, cu câte 24, pe locurile 12-13.

Duminică, 15:30: Bournemouth – Arsenal

După un șir de 10 victorii la rând între 25 august și 25 octombrie, Arsenal are doar un succes în ultimele 5 partide, cu Blackpool în Cupa Ligii. Unai Emery a schimbat echipa în bine, dar se îndepărtează tot mai mult de locurile ce duc în Liga Campionilor. Cu linia de clasament pe care o are, Arsenal ar fi fost pe primul loc în Spania, însă în Premier League e la 4 puncte de locul 4! Bournemouth și-a depus candidatura pentru titlul virtual de revelație a sezonului, regăsindu-se un loc sub Arsenal. A pierdut ultimele 2 meciuri, dar se poate apropia din nou la un punct de locul 5.

Duminică, 19:00: Lazio Roma – AC Milan – STREAMING LIVE!

Un sezon de Serie A în care podiumul pare, deja, asigurat de Juventus, Napoli și Inter. Pentru ultimul loc de Liga Campionilor se anunță o luptă în 3, între Lazio, Milan și AS Roma. Milanul e acum pe 5, și a fost echipa cu cele mai puține surprize. A câștigat aproape toate meciurile cu echipele mai slab cotate, a remizat cu cele de nivel apropiat și a pierdut cu formațiile de pe podium. Lazio are cu un punct în plus, pierzând la rându-i cu echipele din top 3, dar și cu AS Roma.

Duminică, 21:00: Vasco da Gama – Palmeiras

Legendarul Luiz Felipe Scolari a revenit la Palmeiras în vară și duce echipa spre un nou titlu de campioană. Scolari are două Cope Libertadores în palmares, un titlu mondial, dar singurul campionat național câștigat a fost în 1996. Este penultima etapă în Brasileiro, iar Palmeiras are nevoie doar de un egal pentru a deveni, matematic, campioană. Vasco da Gama joacă pentru un loc în Copa Sudamericana, acum fiind clasată sub pozițiile de cupe continentale.

Leave a Reply