Agenda weekend-ului: Liverpool – Man United, Torino – Juventus și alte 8 meciuri de urmărit!

2018 se apropie de final, așa că în weekend profităm cât putem de derby-urile pe care ni le oferă sportul rege. Liverpool – Man United e capul de afiș în Anglia, dar rivalități locale se vor disputa pe teren și în Torino, Viena sau Istanbul.

 

Kashima Antlers – Guadalajara Chivas (sâmbătă, 15:00)

Campioana Asiei și Campioana Americii de Nord joacă în sferturile de finală la Mondialul Cluburilor. Japonezii de la Kashima Antlers au câștigat Liga Campionilor Asiei în premieră în 2018, dar au deja o participare la turneul internațional de final de an: în 2016 a jucat datorită titlului câștigat în Japonia, țara care a organizat turneul. La acea ediție, Kashima a surprins pe toată lumea și a ajuns până în finală, pierzând cu Real Madrid doar după reprizele de prelungiri. Acum, Kashima visează tot la un meci cu Real Madrid: campioana Europei va întâlni câștigătoarea din acest duel în semifinale, iar forma extrem de slabă a spaniolilor poate face două echipe mult mai mici să spere la o finală. Guadalajara, unde căpitan e legendarul fundaș Carlos Salcido, a ajuns prima dată la acest turneu după ce în aprilie a cucerit Liga Campionilor CONCACAF.

Istanbul Bașakșehir – Galatasaray (sâmbătă, 18:00) – STREAMING LIVE!

Cel mai nou derby al Istanbulului pare unul dezechilibrat, cu Bașakșehir dominând campionatul din Turcia. După 15 etape în care a primit doar 6 goluri, Bașakșehir are un avans de 7 puncte față de locul 2 și are un joc ce o face favorită la titlu. Galata e pe locul 7, însă diferența dintre ei și poziția a doua e de un singur punct. Surpriza anului vine, însă, de la Fenerbahce – care e pe loc retrogradabil.

Esperance Tunis – Al Ain (sâmbătă, 18:30)

Al Ain participă la Campionatul Mondial al Cluburilor datorită titlului național câștigat în Emiratele Arabe Unite, țara care găzduiește ediția actuală. În meciul de deschidere, Al Ain a revenit de la 0-3 cu Team Wellington pentru a egala și a câștiga, apoi, la loviturile de departajare biletele pentru sferturi. Golul egalizator a venit în minutul 89, marcat de golgheterul suedez Marcus Berg. Sâmbătă, Al Ain întâlnește campioana Africii: Esperance Tunis, formație care își va sărbători centenarul peste o lună.

Borussia Dortmund – Werder Bremen (sâmbătă, 19:30) – STREAMING LIVE!

La câteva zile după ce a câștigat grupa din Liga Campionilor în fața lui Atletico, Dortmund vrea să-și refacă moralul cu o nouă victorie în Bundesliga. Traseul galben-negrilor a fost excepțional în primele 14 etape, cu 36 puncte din 42 posibile. Dacă gazdele sunt neînvinse, Werder are doar o victorie în campionat în aproape 2 luni, etapa trecută cu Dusseldorf. Meciurile directe sunt, întotdeauna, pline de goluri. În ultimele 9 au marcat ambele echipe, iar în 11 din ultimele 13 s-au dat peste 2,5 goluri.

FC Torino – Juventus Torino (sâmbătă, 21:30)

Derby della Mole, cea mai veche rivalitate a Italiei, e prezent din nou în Torino. FC a învins-o pe Juventus o singură dată în anii 2000, într-o partidă de campionat din aprilie 2015, iar acum derby-ul pare și mai dezechilibrat. Juventus are Serie A sub control, luând 43 din 45 de puncte după 15 etape. Inter, Milan sau Napoli au încercat să oprească supremația „Bătrânei Doamne”, dar nu au reușit. O poate face FC Torino?

Dinamo Zagreb – Hajduk Split (duminică, 16:00)

Hrvatski derbi, sau eternul derby al Croației, e din nou o afacere dezechilibrată în care Dinamo Zagreb are prima șansă. Echipa din capitală s-a calificat în șaisprezecimile Ligii Europa iar în campionat stă liniștită, cu un avans de 9 puncte în fața locului secund. Hajduk, de cealaltă parte, e la 19 puncte de lider și poate spera doar la un retur impecabil care să-i ducă în cupele europene.

Liverpool – Manchester United (duminică, 18:00)

Nord-vestul Angliei și-a văzut derby-ul devenind un meci cu tot mai puține goluri. 6 din ultimele 7 dueluri între Liverpool și Man United au avut sub 2,5 goluri, excepția fiind reprezentată de derby-ul din luna martie a acestui an, terminat 2-1. United nu mai are șanse la titlu, având deja 16 puncte în minus, dar poate arbitra lupta dintre rivalele Liverpool și City. „Cormoranii” sunt neînvinși, în varful clasamentului, iar „diavolii” sunt abia pe 6.

Austria Viena – Rapid Viena (duminică, 18:00) – STREAMING LIVE!

În Austria putem urmări derby-ul Vienez, în acest an între două rivale care nu merg deloc bine. Campionatul pare deja acontat de Salzburg, iar mai jos sunt Austria – pe 5, la 21 puncte distanță – și Rapid – pe 8, la 20. Oaspeții au și un lucru pozitiv în acest sezon: vor juca în primăvara europeană, după ce au terminat pe 2 grupa de Europa League cu Villarreal, Rangers și Spartak Moscova. Statistica neobișnuită pe care o găsim la acest meci e legată de victoria gazdelor. De la ultimul succes al clubului gazdă în meciurile dintre Austria și Rapid s-au mai jucat 10 derby-uri!

Levante – Barcelona (duminică, 21:45) – STREAMING LIVE!

Penultima etapă a sezonului trecut din La Liga a avut un rezultat uluitor la această înfruntare: 5-4, după ce Levante conducea cu 5-1 în minutul 56. A fost singura înfrângere a catalanilor cu Levante în partidele de campionat, una complet neașteptată, într-un meci ce nu anunța deloc surpriza. 7 luni mai târziu, Levante e pe 6 în Primera și are al treilea atac al Spaniei, după Barca și Celta Vigo. Media de goluri în meciurile gazdelor este de 3,5 în acest sezon, iar în ultima etapă s-a înscris de 8 ori în Eibar – Levante 4-4! Barca e singura cu media mai mare de goluri: 4, așa că avem toate motivele să așteptăm un meci spectaculos.

Olympique Lyon – AS Monaco (duminică, 22:00) – STREAMING LIVE!

De obicei un derby, Lyon – Monaco nu înseamnă foarte multe în clasamentul actual al Ligue 1. Gazdele nu au nicio șansă la titlu, dar se bucură de revenirea în optimile Ligii Campionilor, concentrându-se pe competiția continentală în această toamnă. Oaspeții au avut un sezon incredibil de slab, însă dau semne de revenire, câștigând 2 din ultimele 3 partide. Sunt, în continuare, pe loc retrogradabil – dar ar părăsi zona fierbinte cu un succes în fața lyonezilor.

Leave a Reply