5 meciuri de urmărit în weekend

Încă două campionate puternice încep ediția 2017/18: Serie A și Primera Division. Liga Italiei vine cu un derby încă din prima zi, iar în Spania, echipele de top au meciuri de încălzire. Ambele campionate sunt pe Betano, cu streaming live!

Chelsea – Arsenal: sâmbătă, ora 19:30

Două etape, două meciuri grele pentru Arsenal în Premier League. În runda inaugurală, „tunarii” au fost depășiți de Manchester City acasă, 2-0, fiind evidentă diferența de valoare dintre echipe. Și Chelsea a pierdut cu City, tot cu 2-0, în Supercupa Angliei. Pentru ei, însă, debutul de campionat a fost mai dulce, luând 3 puncte în deplasare la Huddersfield. Primul derby al Londrei cu importanță pentru vârful clasamentului se joacă pe Stamford Bridge, gazdele fiind favorite. Arsenal a avut, sezonul trecut, probleme foarte mari în deplasare – iar împotriva echipelor care au terminat campionatul în fața ei a reușit să ia un singur punct. Partida cu City a arătat că, în cazul „tunarilor”, e nevoie de timp pentru a se vedea schimbările produse de Unai Emery. În cazul lui Chelsea, situația nu stă la fel. Maurizio Sarri a pornit cu un joc convingător, deși a avut puțin timp la dispoziție pentru pregătirea sezonului.

Lazio – Napoli: sâmbătă, ora 21:30

Serie A pornește cu meciul campioanei Juventus pe terenul lui Chievo, sâmbătă de la 19:00, iar la 21:30 e cel mai tare meci al începutului de sezon: Lazio – Napoli! Napoli s-a bătut anul trecut la titlu până aproape de final, fiind cel mai greu adversar al lui Juventus din ultimele sezoane. În vară l-au pierdut pe Sarri, dar înlocuitorul lui pe banca tehnică e Carlo Ancelotti. Campion în Italia, Anglia, Franța și Germania și câștigător al Champions League de trei ori, italianul ar putea fi omul care să oprească hegemonia torineză în Serie A. Lazio a terminat pe 5 în 2017/18, ratând Liga Campionilor doar din cauza rezultatelor directe cu Inter, de pe 4. În perioada de mercato a plecat Felipe Anderson la West Ham, dar lazialii au reușit să îi păstreze pe Milinkovic-Savic, Luis Alberto și Immobile. E de așteptat un meci deschis, atât Lazio cat și Napoli practicând un fotbal ofensiv. Nu uitați: toate meciurile din Serie A pot fi urmărite pe Betano, cu streaming live!

Brighton – Manchester United: duminică, ora 18:00

Singurul român din Premier League ar putea debuta chiar împotriva lui Man United! Florin Andone a revenit după accidentare și, din cauza problemelor din lotul gazdelor, e posibil să joace chiar dacă nu e refăcut complet. Problemele sunt atât medicale, cât și de joc: în prima etapă, Brighton nu a șutat niciodată pe poarta lui Watford, pierzând cu 2-0. Noul club al lui Andone are o singură victorie în ultimele 5 luni, un 1-0 chiar cu Man United. „Diavolii” au ca obiectiv câștigarea Premier League și nu au voie să piardă puncte în fața echipelor mai slab cotate, în condițiile în care în ultimul an au avut puține succese cu rivalele la primele locuri. Mourinho se declară nemulțumit de lotul „subțire”, mai ales că are și câteva accidentări importante, dar săptămâna trecută nu s-au simțit, controlând meciul cu Leicester pe care l-a câștigat cu 2-1.

Ludogoreț Razgrad – ȚSKA Sofia: duminică, ora 21:00

Ludogoreț a crescut, în 2018, numărul românilor din lot la 3 prin aducerea lui Dragoș Grigore, dar și numărul campionatelor câștigate în Bulgaria la 7. Anul trecut s-au luptat cu ȚSKA Sofia, diferența dintre ele la finele sezonului regulat fiind de doar 3 puncte. Keșeru și Moți și-au asigurat titlul, însă, în meciurile directe din playoff. Acum, Ludogoreț are un start foarte prost de sezon: echipa a fost eliminată de Videoton în preliminariile Ligii Campionilor, nu a avut o dublă atât de ușoară cum s-ar fi așteptat cu Zrinjski în Liga Europa, iar în campionat a pierdut deja 5 puncte după 4 etape. ȚSKA a fost eliminată din Europa de FC Copenhaga, dar în competiția internă a mers perfect, cu 4 victorii și doar un gol primit. Clubul din capitală își poate crește avansul față de marea favorită la 8 puncte, după doar 5 runde.

Real Madrid – Getafe: duminică, ora 23:15

Era Ronaldo s-a terminat la Madrid. Ce urmează? Fără superstarul portughez și fără Zinedine Zidane pe bancă, Realul a pierdut Supercupa Europei în fața rivalilor de la Atletico. Noul antrenor, Lopetegui, va trebui să pregătească o schimbare a generațiilor Real și, în același timp, să aducă trofee. Viitorul apropiat al „galacticilor” merită urmărit cu atenție. Primul meci de campionat cu Lopetegui pe bancă va fi duminică, împotriva vecinei Getafe. Nu ar trebui să fie problematic, mai ales că Getafe a fost învinsă în ultimele 9 meciuri directe, în 8 dintre ele primind și cel puțin 3 goluri. Campionatul Spaniei, ca și cel al Italiei, va avea toate meciurile transmise cu streaming live pe Betano!

Leave a Reply