„11-le” weekendului: cele mai interesante meciuri din finalul săptămânii

Duminică plină de derby-uri în fotbalul european: Liverpool – Manchester City, PSG – Lyon, Valencia – Barcelona, Benfica – Porto, Standard – Brugge sau AEK Atena – Olympiakos!

Sâmbătă, 19:00: Udinese – Juventus Torino – STREAMING LIVE!

Juventus a ajuns la 9 victorii din tot atâtea meciuri în acest sezon, iar avansul „Bătrânei Doamne” în campionat este, deja, de 6 puncte. Săptămâna trecută, torinezii au câștigat derby-ul cu Napoli cu 3-1, revenind de la 0-1. Ronaldo nu a marcat, dar a oferit două pase de gol în acel meci, fiind cel mai bun pasator decisiv din Serie A până acum. Portughezul poate urca și în topul golgheterilor după meciul cu Udinese, care nu a mai învins-o pe Juventus acasă din 2010.

Sâmbătă, 19:30: Bayern Munchen – Borussia Monchengladbach – STREAMING LIVE!

Bayern nu controlează Bundesliga după 6 etape, o situație neobișnuită pentru microbiștii germani. Clubul din Bavaria a luat doar un punct din ultimele 2 meciuri, prelungind pasa proastă și în Champions League, unde a remizat cu Ajax. Bayern a coborât pe 2 în clasament, după ce a pierdut cu Hertha săptămâna trecută. Gladbach e pe 4, dar suferă în deplasare: nu s-a mai întors cu 3 puncte la un meci de campionat din februarie!

Sâmbătă, 20:00: Sigma Olomouc – Sparta Praga – STREAMING LIVE!

Sparta a fost depășită de Viktoria Plzen în campionat după meciul direct, pierdut de formația din capitală cu 1-0. Pentru Niță, Vătăjelu, Chipciu și Stanciu a fost prima înfrângere a sezonului în liga cehă, dar rămân la 1 punct de primul loc, pe care se află Slavia și Plzen la egalitate. Sâmbătă, Sparta joacă în deplasare la Sigma, penultima clasată, fără Stanciu – eliminat în ultima etapă.

Duminică, 18:00: Fenerbahce – Istanbul Bașakșehir – STREAMING LIVE!

Ocupantele locurilor 2 și 3 din sezonul trecut, Fener și Bașakșehir sunt în situații diferite acum. Gazdele sunt pe 14 în clasament, cu doar 7 puncte din 7 meciuri, în timp ce oaspeții sunt pe poziția secundă, la un singur punct de liderul Galatasaray. Fener a avut motive de liniște după partida cu Spartak Trnava din Europa League, câștigată cu 2-0, prima după 3 jocuri fără succes. Adversarii nu au mai pierdut de 5 etape, însă au două egaluri consecutive: cu Bursaspor și Malatyaspor, mult mai slab cotate.

Duminică, 18:30: Liverpool – Manchester City

Începutul perfect de sezon al lui Liverpool a fost oprit de Chelsea, care i-a eliminat din Cupa Ligii înainte de un egal între ele în campionat. „Cormoranii” au ajuns la 3 meciuri fără victorie, pierzând și la Napoli în Liga Campionilor. Manchester City e echipa care a profitat de remiza dintre contracandidatele la titlu, urcând pe primul loc, la egalitate de puncte cu Liverpool. „Cetățenii” vor revanșa pentru eliminarea din Liga Campionilor din aprilie, când au fost învinși cu 3-0 și 2-1. Sezonul trecut de campionat a avut 12 goluri în cele două meciuri directe: o victorie cu 5-0 a lui City și una cu 4-3 a lui Liverpool.

Duminică, 19:00: ȚSKA Moscova – Lokomotiv

Pe cai mari după succesul din Ligă cu Real Madrid, ȚSKA Moscova vrea să câștige și derby-ul cu Lokomotiv. Ultimele trei meciuri directe din campionatul Rusiei au avut exact 4 goluri, cu o victorie de fiecare parte și un egal. ȚSKA e acum campioana egalurilor, cu 4 după 9 etape, și e la 6 puncte în spatele lui Zenit. Lokomotiv e echipa echilibrului perfect: 3 victorii, 3 egaluri, 3 înfrângeri, golaveraj 10-10. Campioana din 2017/18 riscă să piardă contactul cu primele locuri după doar o treime din campionat, dacă pierde la ȚSKA. Tot duminică, în Rusia e și Zenit – Krasnodar, între primele două clasate.

Duminică, 19:00: Standard Liege – Club Brugge – STREAMING LIVE!

Standard și Brugge vor juca a opta oară în 14 luni! Meciurile dintre ele au fost extrem de spectaculoase, remarcabil fiind un 4-4 pe tereul lui Brugge în play-off. Sezonul trecut, Brugge a dominat sezonul regulat, în timp ce Standard s-a calificat în play-off în ultimul moment. În play-off, însă, Brugge a clacat iar Standard a mers foarte bine, bătându-se la titlu până în penultima etapă. În final, avansul lui Brugge de 12 puncte de la startul play-off-ului a fost suficient pentru titlu. Situația este asemănătoare acum, cu echipa lui Răzvan Marin fiind pe 5 iar Brugge pe primul loc, cu doar 2 puncte pierdute.

Duminică, 19:30: Benfica Lisabona – FC Porto – STREAMING LIVE!

Benfica nu a mai câștigat un derby cu Porto din 2014, pierzând 3 și făcând egal de 4 ori între timp. Deși sunt echipe foarte ofensive, meciurile dintre ele nu au fost foarte spectaculoase, doar 2 din ultimele 10 având 3 goluri marcate. După 6 etape, Benfica și Porto sunt pe podium, în urma celor de la Braga.

Duminică, 20:30: AEK Atena – Olympiakos Pireu – STREAMING LIVE!

Răzvan Lucescu va privi cu mare interes meciul dintre echipele cu care s-a luptat la titlu anul trecut. În ultimele 2 etape, PAOK le-a bătut pe ambele, urcând pe primul loc în clasament. AEK și Olympiakos sunt, acum, pe 3, cu câte 12 puncte după 5 runde. Sezonul trecut, AEK a ieșit învingătoare după fiecare meci de campionat cu Olympiakos, și a eliminat rivala și din Cupa Greciei, în semifinale.

Duminică, 21:45: Valencia – Barcelona – STREAMING LIVE!

La Barcelona se vorbește de o criză după 3 etape fără victorie, dar catalanii o duc mult mai bine decât adversarii de duminică. Valencia are doar un succes în actualul sezon, în toate competițiile, terminând la egalitate 6 din cele 9 meciuri jucate! Prima victorie a venit etapa trecută, pe terenul lui Sociedad, „liliecii” ajungând astfel la 8 puncte în La Liga. Deși sunt pe 14, iar Barca pe 1, diferența dintre ele e de numai 6 puncte! Cu doar câte o victorie în ultimele 4 etape, Barcelona și Real Madrid sunt în postura neobișnuită de a avea urmăritoare extrem de aproape.

Duminică, 22:00: PSG – Olympique Lyon – STREAMING LIVE!

Lyon a reușit să câștige cu PSG în sezonul trecut, dar clubul din capitala Franței pare mult mai puternic în acest an. PSG a pierdut doar un meci în toate competițiile, cu Liverpool în grupele Ligii, câștigând toate celelalte partide și înscriind de 39 de ori în 11 partide! Lyon a obținut o victorie mare luna trecută, la Manchester City, dar în ultimele 2 jocuri au făcut doar egal cu Nantes și Șahtior Donețk.

Leave a Reply