„11-le” weekendului: Arsenal – Liverpool, Șahtior – Dinamo Kiev și alte 9 meciuri de urmărit

Ca în fiecare săptămână, Betano vă prezintă cele mai interesante 11 meciuri ale weekendului. Sâmbătă și duminică avem derby-uri în Anglia, Ucraina, Turcia sau Cehia!

Sâmbătă, 16:30: Wolfsburg – Borussia Dortmund – STREAMING LIVE!

Dortmund se menține pe prima poziție în Bundesliga și după egalul cu Hertha, 2-2 pe teren propriu. E favorită și la Wolfsburg, unde a câștigat ultimele 3 deplasări, cu 10 goluri marcate în ele. Ofensiva lui Dortmund le dă fiori tuturor adversarilor din Germania: au 29 de goluri în 9 etape, și, în toate competițiile, 13 în care au înscris de minim două ori!

Sâmbătă, 17:00: Șahtior Donețk – Dinamo Kiev

Marele derby al Ucrainei ajunge la 181 de întâlniri. Șahtior se află într-o formă mult mai bună, cu doar o înfrângere în ultimele 14 meciuri – cu Manchester City. Echipa din Donețk are, însă, 2 eșecuri cu Dinamo Kiev în sezonul actual: una în Supercupa Ucrainei, iar a doua în turul campionatului, ambele cu scorul de 1-0. Mai mult, Șahtior a pierdut ultimele 3 derby-uri jucate acasă, toate la diferență de un gol.

Sâmbătă, 17:00: Celtic Glasgow – Hearts

Un tur ciudat pentru fanii lui Celtic, care nu sunt deloc obișnuiți ca echipa lor să nu fie pe primul loc. Celtic nu a condus clasamentul nici măcar o etapă în această ediție de Premiership, poziție în care s-a aflat timp de 13 etape Hearts. Hearts a început campionatul cu o victorie în fața lui Celtic și a continuat să meargă foarte bine. A pierdut două puncte etapa trecută, în remiza albă cu Hibernian, rezultat ce a făcut ca distanța față de Celtic să scadă la 4 puncte.

Sâmbătă, 17:15: Real Madrid – Real Valladolid – STREAMING LIVE!

Umilința din El Clasico a umplut paharul lui Julien Lopetegui, care a fost dat afară de la Real Madrid. Interimarul Santiago Solari a debutat cu dreptul, câștigând cu 4-0 la Melilla, în Cupa Spaniei. Primul meci important este, însă, cel cu Valladolid din campionat. Madridul nu își permite nici măcar un egal, e obligată să câștige, fiind la 7 puncte de Barcelona.

Sâmbătă, 18:00: Istanbul Bașakșehir – Beșiktaș Istanbul – STREAMING LIVE!

Timp de două zile, Istanbul poate deveni capitala fotbalului. Vineri seara se joacă Galatasaray – Fenerbahce, iar la o zi după e și al doilea derby al orașului, între Bașakșehir și Beșiktaș. Bașakșehir a terminat pe podium în ultimii 2 ani și speră la primul titlu din istorie. Echipa la care joacă Adebayor, Arda Turan sau Gael Clichy este lider, iar Beșiktaș se află 3 locuri mai jos, distanța fiind de 3 puncte.

Sâmbătă, 19:30: Arsenal – Liverpool

Cel mai tare meci al weekendului se joacă la Londra. Arsenal și Liverpool și-au depus candidatura pentru titlu prin evoluțiile de până acum. Gazdele nu au mai pierdut din august, iar în cele 13 meciuri de atunci au un singur egal – venit etapa trecută, surprinzător, cu Crystal Palace. Oaspeții sunt neînvinși în campionat, singurii lor pași greșiți fiind în Liga Campionilor sau în Cupa Ligii Angliei. Atenția este, de obicei, pe tripleta ofensivă a lui Liverpool – Salah, Mane, Firmino – dar cea a lui Arsenal nu e deloc mai prejos: Ozil, Lacazette și Aubameyang au dat 14 goluri în acest campionat.

Sâmbătă, 21:45: Rayo Vallecano – Barcelona – STREAMING LIVE!

Catalanii sunt în formă mult mai bună decât acum două săptămâni, și au trecut peste pasa proastă cu victorii clare în fața lui Real Madrid, Sevilla și Inter Milano. Din nou pe primul loc, Barcelona a demonstrat că se descurcă și când nu e apt de joc Leo Messi, la rampă ieșind Luis Suarez. Pe Rayo Vallecano, Barcelona a învins-o de fiecare dată în ultimele 11 meciuri, cu 50 de goluri marcate și 5 primite.

Sâmbătă, 21:45: Wolverhampton – Tottenham

Deși e nou promovată, Wolverhampton se află în prima jumătate a Premier League, iar această clasare nu reprezintă o surpriză. Wolves are un lot extrem de valoros, cu internaționali portughezi ca Rui Patricio, Joao Moutinho sau Ruben Neves, și își poate propune chiar o calificare în Liga Europa! Tottenham a pierdut derby-ul cu Manchester City în ultima rundă, dar rămâne sus, pe 5, la doar un punct de locurile de Liga Campionilor.

Duminică, 15:30: Standard Liege – Antwerp – STREAMING LIVE!

Loți Boloni se putea apropia la 2 puncte de primul loc în etapa intermediară. Acasă, cu liderul Genk, Antwerp a condus cu 2-0 la pauză. Repriza a doua a fost de coșmar pentru echipa fostului selecționer al României, primind 4 goluri într-un interval de 33 de minute. Antwerp a rămas pe 3, mândrindu-se cu cea mai bună defensivă din Belgia. Duminică va juca la Standard Liege, unde Răzvan Marin este titular meci de meci. Standard a luat doar 2 puncte din ultimele 3 etape, fiind pe locul 6, ultimul de play-off.

Duminică, 18:00: Sparta Praga – Slavia Praga – STREAMING LIVE!

Un alt duel al stranierilor, în capitala Cehiei. Sparta, la care joacă 4 români, va încerca să reia contactul cu pozițiile fruntașe după ce a pierdut 3 din ultimele 4 meciuri. Diferența între ei și liderul Slavia este, acum, de 7 puncte. La Slavia, Alex Băluță și-a câștigat locul de titular, iar până acum are 2 goluri și o pasă de gol în campionatul Cehiei.

Duminică, 19:30: Esbjerg – Midtjylland – STREAMING LIVE!

Ca și anul trecut, când era în liga a doua daneză, Adrian Petre a crescut treptat nivelul de joc. Perioada de adaptare în prima divizie a trecut, iar atacantul naționalei de tineret a contribuit decisiv la o treime din golurile lui Esbjerg: are 4 goluri și 2 pase de gol, din totalul de 18 reușite ale echipei lui. Esbjerg este surpriza campionatului, fiind pe ultima treaptă a podiumului după 14 etape. Midtjylland conduce clasamentul, la egalitate de puncte cu FC Copenhaga.

Leave a Reply