Un moment de geniu al lui Modric desparte Croația de Turcia


Turcia și Croația au jucat duminică în primul meci din Grupa D. Într-o grupă dominată de Spania, Croația a intrat cu dreptul grație unui gol de generic al lui Luka Modric, câștigând cu 1-0.

Jucătorul lui Real Madrid a marcat unicul gol al partidei, în minutul 41. Un voleu din afara careului, venit în urma unei mingi degajate la mare înălțime de unul dintre apărătorii turci în speranța că va scăpa de presiune, s-a dus din piciorul lui Modrid pe lângă portaruș Volkan Babacan.

Turcii avuseseră o bună ocazie de gol în minutul 29, o lovitură de cap a lui Ozan Tufan.

Croația a dominat și partea a doua. Darijo Srna a șutat în bară în minutul 52, din lovitură liberă. Croații au dominat meciul până la final, având o altă bară în minutul 72 prin Ivan Perisic, acesta ratând o altă bună ocazie în situație de unu contra unu cu Babacan.

Elevii lui Niko Kovac au făcut un pas important în Grupa D, iar Betano.com oferă o cotă de 2,60 pentru calificarea Croației.

Croația extinde avantajul în fața Turciei

Rivalitatea dintre cele două echipe a început la EURO 1996, când Croația a câștigat cu 1-0 și a continuat la EURO 2008, unde Turcia și-a luat revanșa și a câștigat, la penalty-uri, în sferturile de finală, după un duel dramatic. Barajul pentru EURO 2012 a însemnat o nouă victorie a croaților și, dacă nu era suficient, cele două se vor întalni și în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2018 din Rusia. Până atunci, Croația rămâne cu plusul victoriei de la EURO 2016.o.com are o cotă de 2 pentru victoria Croației.</a>

Croații au acum 5 victorii și două egaluri în fața Turciei.