România părăsește EURO 2016 cu o contraperformanță răsunătoare


Echipa națională de fotbal a României a fost eliminată duminică seara de la EURO 2016, după o înfrângere cu 1-0 în fașa Albaniei.

Albania nu ne bătuse niciodată după cel De-al Doilea Război Mondial, iar tot de atunci România marcase în fiecare meci împotriva acestei echipe. Acum am pierdut și nici nu am dat vreun gol, o contraperformanță răsunătoare.

Tricolorii aveau nevoie de victorie pentru a mai spera la o calificare în optimile de finală din Franța. Nu doar că nu au obținut-o, dar au realizat un meci extrem de slab.

În atac cu Alibec, Româmia a fost inexistentă în prima repriză în ofensivă, ceea ce a permis o dominare totală a Albaniei. Greșinf pase în apărare și mijloc, fără a putea urca în atac, România a arătat un joc exasperant. Totul a fost încununat cu golul Albaniei de la finalul primei reprize, marcat de Sadiku, primul reușit de Albania în cadrul unui Campionat European.

O deșteptare târzie

La finalul EURO 2016, în a doua repriză contra Albaniei și practic ultima a României la EURO 2016, Anghel Iordănescu s-a trezit. L-a trimis pentru prima oară pe teren pe Lucian Sânmărtean, care stătuse până atunci două meciuri și jumătate pe bancă.

De asemenea l-a readus pe teren și pe Florn Andone, cel care dăduse dureri de cap Franței la debutul de la EURO.

Jocul României s-a schimbat drastic. Pasele lui Sânmărtean au adus România în jumătatea de teren a Albaniei, presând pentru gol. Andone a avut egalarea în picior, dar s-a opus transversala.

Tricolorii au dominat până la final, fără a putea marca, deși jocul a fost unul mult mai bun și mai legat, în mod clar Sânmărtean fiind cel care a ridicat calitatea paselor și schemelor de atac.

Franța și Elveția calificate

Cu un singur punct în Grupa A, România părăsește EURO 2016 fiind prima echipă eliminată.

Din Grupa A au avansat Franța și Elveția, cele care în meciul direct jucat tot duminică seara au încheiat 0-0, un rezultat care le-a ajutat pe ambele să avanseze.

Leave a Reply