portugalia euro 2016

Portugalia merge în semifinalele EURO 2016


Portugalia s-a calificat joi noapte în semifinalele EURO 2016 la capătul unui meci decis la loviturile de departajare contra Poloniei, cu 5-3. Scorul rămăsese înghețat la 1-1 după 120 de minute, dar totul a atins cote maxime și s-a dezghețat subit la penalty-urile pe muchie de cuțit. Doar un singur jucător a ratat.

Polonia a început perfect meciul. Robert Lewandowski  a deschis scorul în minutul 2, primul său gol la această ediție de Campionat European. A fost al doilea cel mai rapid gol din istoria EURO!

Renato Sanches a egalat pentru Portugalia în minutul 33, un șut fulgerător din afara careului. Lusitanii au mai avut ocazii de gol, ratate cu nonșalanșă de Ronaldo, iar meciul s-a dus spre loviturile de departajare.

În semifinale, Portugalia va întâlni câștigătoarea dintre Țara Galilor și Belgia. Vezi aici cotele pentru pariuri sportive de la EURO 2016.

Penalty-urile: transfuzie de sânge rece în sânge latin

La loviturile de departajare, Portugalia și-a ținut sângele latin în frâu și a dat dovadă doar de sânge rece. Niciun portughez nu a ratat de la punctul cu var, în frunte cu Cristiano Ronaldo.

Singurul jucător care a ratat de la 11 metri a fost polonezul Blaszczykowski, a patra lovitură a Poloniei. Blaszczykowski a ezitat înainte de șut, portarul portughez Rui Patricio a ghicit colțul și a zburat spre minge ca Superman, parând mingea! (foto jos, UEFA.com)

1

A venit apoi la punctul cu var Ricardo Quaresma. Omul care adusese victoria Portugaliei cu Croația în a doua repriză de prelungiri a transformat ultima lovitură de pedeapsă a Portugaliei. Quaresma a ezitat și el în drumul spre șut, la fel ca Blaszczykowski, a tras, mingea a fost atinsă de portarul polonez, dar fără a putea fi oprită din drumul spre gol. 5-3 la loviturile de departajare.

Portugalia merge în semifinale, arătând tehnică de la 11 metri și mult, mult sînge rece. Trei dintre cele cinci lovituri ale Portugaliei au fost executate pe sus, iar alte două pe jos, în plasa laterală. Polonezii au șutat doar pe jos, iar Rui Patricio a ghicit până la urmă, o dată, un colț. Era doar o chestiune de timp.

Dezastrul Ronaldo

Ronaldo a fost campionul ratărilor în acest meci. De două ori a șutat pe lângă minge singur cu portarul, iar o dată s-a oprit ca un începător crezând că se fluierase ofsaid tot aproape de portar! Măcar nu a ratat la loviturile de departajare.

Portugalia merge în semifinale deși nu a învins pe nimeni în 90 de minute. A avut trei egaluri în grupe, în optimi a învins Croația în prelungiri și Polonia la penalty-uri.

3