islanda

Portugalia – Islanda 1-1 sau cum i-a dispărut lui Ronaldo zâmbetul de pe față


Portugalia a terminat doar egal, marți seară, în Grupa F a EURO 2016, 1-1. Portughezii au deschis scorul, dar nu au reușit să se desprindă, iar islandezii au egalat în partea a doua la capătul unei acțiuni de atac la care au beneficiat și de o greșeală de apărare a lusitanilor.

Acolo unde nici Olanda nu a reșit, Portugalia a eșuat la rândul său. Islanda, echipa care învinsese de două ori Olanda în preliminariile EURO 2016, a pus probleme mari și Portugaliei, una dintre favoritele la titlul din Franța.

Nani a deschis scorul în minutul 32 la capătul unei rapide acțiuni de atac a Portugaliei. Ronaldo a avut mai multe ocazii, în general lovituri de cap încheiate imprecis și cu un zâmbet care arăta că portughezul se simte bine și că va marca.

Numai că Islanda, calificată în premieră la un turneu final european, a egalat în minutul 50.  Birkir Bjarnason a primit mingea în careu, complet nemarcat, și a înscris din voleu, cu tibia piciorului drept. A fost primul gol al Islandei la EURO.

Nordicii au o cotă de peste 1,55 pe Betano.com de a se califica mai departe din Grupa F și au toate șansele să reușească.

Portugalia s-a aruncat în atac și, din acel moment, Ronaldo nu a mai zâmbit când rata, așa cum făcuse până atunci. Iar starul echipei lusitane a mai ratat, inclusiv în minutul 85, când a trimis o lovitură de cap, de la marginea careului mic, direct în brațele portarului advers.

Cum a obținut Islanda punctul?

Punctul luat de Islanda nu a fost unul nemeritat. Nordicii s-au apărat feroce și au avut o strategie foarte clară: orice minge periculoasă din preajma porții era trimisă în afara terenului fără a sta pe gânduri.

De aceea, Portugalia s-a trezut cu nenumărate lovituri de la margine, care îi fragmentau jocul.

În plus, islandezii au stat foarte bine pe picioare și au fost favorizați de jocul în forță care este lăsat să meargă mai departe la EURO 2016. Arbitrii au directiva, după cum s-a văzut cel puțin până acum, să nu mai oprească golul pentru orice și, de asemenea, să acorde mai greu cartonașele galbene. Acest lucru favoritează apărările mai dure, așa cum este și cea a Islandei.

Islanda a știut să joace, așa cum de fapt se știa, fiind o echipă care nu strălucește, dar este bine pusă la punct din punct de vedere tactic, reușind să scoată maxim.

One Comments

  1. Pingback: Portugalia - Austria, meci cu Marjă 0% pe Betano.com - Betano Blog

Comments are closed.