deschamps franta euro 2016

Franta intalneste sperietoarea Irlanda


Franța întâlnește duminică, de la ora 16:00, echipa Irlandei în a patra optime de finală a EURO 2016. Gazdă a campionatului și fosta noastră colegă de grupă ar putea avea primul meci cu adevărat dificil, după ce până acum a jucat cu echipe modeste din aproape toate punctele de vedere.

În Grupe, Franța abia a învins România și Albania cu goluri în ultimele minute de joc. Acum va da piept cu o echipă care a învins Italia croindu-și drumul spre optimile de finală pe propriile forțe, grație acelei victorii cu 1-0 din ultima partidă din grupe. Francezii ar putea beneficia de o formă fizică scăzută a irlandezilor, după meciul foarte obositor pe care aceștia l-au avut contra azzurrilor.

Cifrele arată o echipă a Franței care nu a pierdut în fața Irlandei în ultimele cinci partide. Cea mai recentă confruntare a avut loc în playoff-ul Cupei Mondiale 2010, atunci când francezii au avansat cu un scor cumulat foarte echilibrat, 2-1 (1-0 în deplasare și 1-1 acasă). Mai mult, echipa lui Didier Deschamps este neînvinsă în ultimele șapte partide (are 6 victoșii și 1 egal).

Însă, francezii nu au mai câștigat din anul 2000 un meci eliminatoriu în cadrul unui Campionat European. Irlandezii joacă primul meci din istoria la un EURO în faza eliminatorie.

Cote pariuri sportive (Betano.com)
Franța – Irlanda beneficiază de MARJĂ 0% pe Betano.com. Pentru variantele de pariere 1-X-2 partida are cote de 1,51 – 4,10 – 10,50.

Didier Deschamps (antrenor Franța): „Obiectivul nostru este să trecem de următorul obstacol, Irlanda. Trebuie să ne apărăm bine, dar să și marcăm un gol mai mult decât adversarii, altfel mergem la loviturile de depatajare”.

Martin O’Neill (antrenor Irlanda): „Intrăm în acest meci cu aceeași încredere pe care am avut-o și cu Italia. Modul în care vom aborda acest meci depinde doar de noi. Trebuie să arătăm același zel ca și cu Italia, dacă jucătorii au reușit să se recupereze după acel meci greu”.

Echipe probabile

Franța: Lloris; Sagna, Rami, Koscielny, Evra; Pogba, Kanté, Matuidi; Griezmann, Giroud, Payet.

Irlanda: Coleman, O’Shea, Duffy, Brady; McClean, Whelan, McCarthy, Hendrick; Murphy, Long.

Leave a Reply