Avancronica meciurilor din week-end. Continuă lupta pentru titlu în Premier League, Bundesliga și Ligue 1

Dacă în Italia și Spania titlul este în mare parte decis, lupta este deschisă oricărui deznodământ în Anglia, Germania și Franța, acolo unde diferențele între primele două clasate permit în continuare răsturnări de situație, iar oferta Betano este una extrem de bogată pentru meciurile finalului de săptămână în campionatele de top din Europa.

Premier League

Manchester City – Leicester (sâmbătă, 19:30)

Cu moralul la înălțime după victorie cu Bayern Munchen la mijlocul săptămânii, echipa Manchester City pornește ca mare favorită în duelul cu Leicester City. Șase puncte au de recuperat ”cetățenii” în fața liderului Arsenal, în condițiile în care londonezii au și un meci în plus. Leicester, locul 19 în clasament, a schimbat recent antrenorul și vine pe Etihad pentru a încercă să plece cu punct sau puncte. În ultimele două meciuri directe pe terenul lui Manchester City s-au marcat nu mai puțin de 16 goluri. A fost un 6-3 pentru echipa lui Guardiola, în decembrie 2021, după ce la precedenta vizită a ”vulpilor” tabela a arătat un neverosimil 5-2 pentru Leicester, în septembrie 2020.

Bundesliga

Bayern – Hoffenheim și Stuttgart – Dortmund (sâmbătă, 16:30)

Lupta pentru titlul din Bundesliga continuă în etapa a 28-a, cu Bayern și Dortmund luptând de la distanță cu doar două puncte diferență. Bayern vine după înfrângerea aspră din Liga Campionilor, 3-0 cu Manchester City, și primește vizita unei formații, Hoffenheim, care a câștigat ultimele trei meciuri din campionat.

Borussia Dortmund și-a consolidat locul doi în clasament după 2-1 etapa precedentă cu Union Berlin. Adversara din această etapă este Stuttgart, echipă aflată pe locul 16 și care a întrerupt runda precedentă o serie de cinci meciuri fără victorie în campionat, impunându-se în deplasare cu Bochum, scor 3-2.

Ligue 1

PSG – Lens (sâmbătă, 22:00)

Echipa din capitala Franței are de luat o revanșă în fața lui Lens după înfrângerea din tur, când echipa din nordul Hexagonului s-a impus, cu 3-1. A fost prima înfrângere suferită de PSG în actualul sezon din Ligue 1, o înfrângere venită chiar în prima zi a acestui an. Un meci în care se întâlnesc primele două clasate din prima ligă franceză, PSG și Lens fiind despărțite de doar șase puncte. PSG a pierdut ultimele două meciuri pe Parc des Princes, 2-0 cu Rennes și 1-0 cu Lyon. Lens vine după două victorii fără gol primit în deplasare, 4-0 cu Clermont și 1-0 cu Rennes.

Serie A

Bologna – AC Milan (sâmbătă, ora 16:00)
Napoli – Verona (sâmbătă, ora 19:00)
Inter – Monza (sâmbătă, ora 21:45)

Dacă lupta pentru titlul din Italia este în mare parte tranșată de Napoli, pentru locurile 3-4 disputa rămâne una extrem de intensă, marile rivale din Milano luptând cu echipele din Roma pentru o clasare care să permită accederea în Liga Campionilor sezonul următor.

Milan are o deplasare dificilă la Bologna pe terenul unei formații care n-a pierdut în ultimele patru etape. Napoli primește vizita celor de la Verona, singura echipă din Serie A fără victorie în meciurile din deplasare sezonul acesta. Inter, locul cinci, are prima șansă pe teren propriu cu Monza, echipă care n-a câștigat în ultimele patru etape. Inter are o victorie în ultimele șapte etape, dar echipa lui Simone Inzaghi a câștigat la mijlocul săptămânii în deplasare cu Benfica, în ”sferturile” Ligii Campionilor.

La Liga

Valencia – Sevilla (duminică, ora 22:00)

Aflată pe loc de retrogradare în clasament, Valencia are nevoie de victorie ca de aer în meciul cu Sevilla. O formație care a evitat înfrângerea pe Old Trafford (2-2), cu Manchester United în ”sferturile” Europa League, după ce a fost condusă cu 2-0 la pauză. Echipa andaluză se află la cinci puncte de zona retrogradării în La Liga și vine pe Mestalla contra unei echipe care a câștigat două meciuri în ultimele 13 disputate.