“Derbi Sevillano”: FC Sevilla – Betis Sevilla

FC Sevilla şi Betis Sevilla vor juca duminică, 27 februarie 2022, de la ora duminică, 27 februarie 2022, în etapa a 26-a din Campionatul Spaniei, sezonul 2021-2022. Partida va avea loc pe “Estadio Ramón Sánchez Pizjuán” din Sevilla.

 

Betano: 2.12 pentru o victorie FC Sevilla, 3.25 egal, 3.70 pentru un succes Betis Sevilla

 

 

Sevilla Fútbol Club

FC Sevilla este neînvinsă în ultimele 11 etape disputate în campionatul Spaniei, având 6 victorii şi 5 rezultate de egalitate. În ultima etapă “Los Nervionenses” au terminat la egalitate în deplasare, 1-1 cu RCD Espanyol Barcelona. Înainte de acest meci ei au jucat pe teren propriu în prima manşă din optimile Europa League cu Dinamo Zagreb, câştigând cu 3-1 şi chiar dacă au pierdut joi cu 1-0 în Croaţia, s-au calificat în sferturi. După 25 etape disputate, echipa antrenată de Julen Lopetegui se află pe locul 2 în clasament, cu 51 puncte. Bilanţul din La Liga este de 14 victorii, 9 egaluri şi 2 înfrângeri, golaveraj 37-17. În ultimele 11 etape susţinute în La Liga “Los Hispalenses” au avut 9 rezultate de sub 2,5 goluri. “Blanquirrojos” sunt la 6 puncte de liderul Real Madrid, însă speră în continuare că vor câştiga titlul după o pauză de 76 de ani. La casa de pariuri Betano andaluzii au cota 11.00 că vor fi campioni, în timp ce Real Madrid are cota 1.06. Golgheterii echipei sunt Rafa Mir (8 goluri), Lucas Ocampos (5 goluri), 4 (4 goluri) şi Erik Lamela (4 goluri). Următorul meci va fi în deplasare cu Deportivo Alavés, pe 4 martie 2022. La gazde vor lipsi din cauza problemelor medicale Erik Lamela, Diego Carlos şi Suso în timp ce Karim Rekik şi Anthony Martial sunt incerţi. Nu vor juca nici Jules Koundé cu Lucas Ocampos, ambii fiind suspendaţi.

 

Real Betis Balompié Sevilla

Betis Sevilla are un sezon foarte bun şi speră că la final va prinde un loc de Liga Campionilor. În ultimele 5 etape “Verdes” au avut 4 victorii – 4-0 cu Deportivo Alavés, 4-1 cu RCD Espanyol, 4-2 cu Levante UD, 2-1 cu RCD Mallorca – şi o înfrângere, 0-2 cu Villarreal CF. După 25 etape disputate, echipa antrenată de Manuel Pellegrini se află pe locul 3 în clasament, cu 46 puncte. Bilanţul din La Liga este de 14 victorii, 4 egaluri şi 7 înfrângeri, golaveraj 47-30. Betis este aproape de o calificare şi în finala Cupei Spaniei, după ce în prima manţă a semifinalelor a câştigat la Madrid cu 2-1 în faţa lui Rayo Vallecano. “Los Verdiblancos” au jucat joi acasă în prima manşă din optimile Europa League cu Zenit Sankt Petersburg , cu care au terminat la egalitate, scor 0-0, însă s-au calificat mai departe după ce au câştigat în tur cu 3-2 în Rusia. Real Betis are ca şi FC Sevilla un titlu în palmares, câştigat în sezonul 1934-1935, însă nu are cum să o ajungă pe Real Madrid, obiectivul fiind de a prinde un loc de Champions League. Golgheterii echipei sunt Juanmi (12 goluri), Willian José (8 goluri) şi Borja Iglesias (7 goluri). Următorul meci va fi acasă cu Rayo Vallecano, pe 3 martie 2022. Oaspeţii nu-i pot folosi pe Claudio Bravo, Martín Montoya şi Juan Miranda, ambii fiind accidentaţi, în timp ce Rodri şi Víctor Camarasa sunt incerţi.

 

El Gran Derbi: FC Sevilla – Betis Sevilla echipele probabile

 

FC Sevilla: Bounou – Montiel, Delaney, Gudelj, Acuña – Rakitić, Fernando, Jordán – Corona, Mir, Papu Gómez

Betis Sevilla: Rui Silva – Bellerín, Bartra, Edgar González, Álex Moreno – Rodríguez, Carvalho – Tello, Canales, Fekir – Iglesias