FC Botoșani și Gaz Metan, la un pas de prima prezență în play-off

Trei pe două locuri! Cum arată cotele pentru calificarea în play-off

Lupta pentru configurația finală a play-off-ul fotbalului românesc în ediția 2019/2020 se va da în următoarele două etape, când FC Botoșani, Viitorul și Gaz Metan Mediaș se vor lupta, live pe Betano alături de sute de opțiuni la pariuri sportive online, pentru ultimele două locuri care aduc prezența în minicampionatul care va decide câștigătoarea titlului.

Cu CFR Cluj (48 de puncte) și Universitatea Craiova (43 de puncte) calificate matematic în play-off, cu FCSB (43 de puncte) și Astra (40 de puncte) având șanse foarte mari să obțină biletele în ultimele două etape, semnele de întrebare apar asupra confruntării în trei între FC Botoșani (39 de puncte), Viitorul (38 de puncte) și Gaz Metan Mediaș (37 de puncte). Din punct de vedere al cotelor speciale oferite de Betano pentru acest pronostic, Gaz Metan stă cel mai rău.

Programul celor trei în ultimele runde din sezonul regular:

Etapa 25: Sepsi – Botoșani, CFR – Viitorul și Academica – Gaz Metan;
Etapa 26: Botoșani – Poli Iași, Viitorul – Academica, Gaz Metan – Dinamo;

Academica “arbitrează” lupta la play-off

Capabilă să scoată un rezultat de egalitate pe Arena Națională, 0-0 cu FCSB în ultimul meci al etapei a 24-a, echipa antrenată de Ilie Poenaru va îmbrăca hainele de arbitru al luptei în trei pentru locurile din play-off. Etapa viitoare va juca pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș, apoi va încheia sezonul regular cu o deplasare la Ovidiu, contra Viitorului lui Hagi. Din punct de vedere al programului, FC Botoșani pare că are un avantaj: va întâlni doar echipe din play-out, Sepsi și Poli Iași, în timp ce rivalele Viitorul (meci cu CFR) și Gaz Metan (partidă cu Dinamo) au anunțate două confruntări dificile.

“New entry” în play-off

În orice caz, suntem siguri de un lucru: la a cincea ediție cu play-off vom avea parte de o echipă care debutează ca ocupantă a primelor șase locuri în sezonul regulat. Dacă Viitorul a prins play-off-ul în toate cele patru ediții (campioană în 2016/2017, locul trei anul trecut, locul patru acum doi ani și locul cinci în ediția 2015/2016), FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș se vor afla la prima experiență în partea de final a campionatului. De-a lungul primelor patru ediții jucate în actualul format, FC Botoșani nu a urcat mai sus de locul doi în play-out (2017/2018 și 2018/2019), în timp ce Gaz Metan are ca bornă câștigarea play-out-ului anul trecut.

Leave a Reply