serena venus williams australian open

6 lucruri de știut despre finala istorică a surorilor Williams

Finala feminină de la Australian Open le aduce față în față pe Serena și Venus Williams. Ultimul act de la Melbourne bate mai multe recorduri și uimește prin unele cifre interesante.

Meciul Serena – Venus se poate urmări cu streaming live, pe Betano TV, sâmbătă dimineața de la ora 10:30. Serena este mare favorită, cu o cotă la victorie de peste 1,15 pe Betano.

  1. Va fi finala cu cele mai în vârstă protagoniste din istoria Open Era a WTA. Cele două jucătoare au împreună o vârstă cumulată de aproape 72 de ani (71 de ani și 351 de zile). Serena are 35 de ani, iar sora ei 36.
  2. Venus Williams, 36 de ani și 226 de zile, este cea mai vârstnică finalistă din istoria Australian Open de Open Era, urmată de Serena, cu 35 de ani și 125 de zile.
  3. În cazul unei victorii, Serena va aduna 23 de titluri de Mare Șlem și se va afla la doar unul singur de recordul lui Margaret Court (24).
  4. Serena ar putea să revină pe locul 1 mondial, dacă o va învinge pe sora sa la Melbourne, după ce Angelique Kerber i-a răpit prima poziție pe care o ocupase timp de 309 de săptămâni. Venus ar urca pe 11.
  5. Este prima finală 100% americană de la Australian Open, după cea dintre Serena Williams și Linsday Davenport din 2005.
  6. Venus a revenit după 8 ani într-o finală de Mare Șlem (după anul 2009, la Wimbledon). Este cea mai lungă așteptare din istoria de Grand Slam. De asemenea, este cea mai  lungă așteptare pentru o finală din istoria Australian Open, 14 ani (după finala din 2003 de la Melbourne).

Leave a Reply