daniel prodan

S-a stins Daniel Prodan, cel mai bun număr 3 din Generația de Aur

Betano îl omagiază cu această imagine pe cel care a fost ‘Didi’ Prodan, cel mai bun număr 3 din  Generația de Aur a României la fotbal, dispărut atât de neașteptat dintre noi.

În spatele oricărui fost mare sportiv rămân rezultatele. Fiecare fost mare sportiv trăiește în  amintirile a mii de oameni.

Asemenea unor mari artiști, sportivii dispăruți sunt încă vii în galeria minților celor care i-au văzut în cele mai bune momente. Dispărut la doar 44 de ani într-o manieră halucinantă pentru un fost sportiv de performanță cu o inimă de „fier”, Daniel Prodan este și va rămâne acolo.

S-a autointitulat drept „cel mai bun număr 3 al generației sale” și nu a exagerat deloc. Pe teren a fost mereu un stâlp în fața atacurilor adverse. Caracterul său puternic nu l-a părăsit nici un moment, ca om de fotbal având în ultimii ani disputele sale.

Însă, lăsând la o parte lucrurile lumești, Prodan a fost un fotbalist de valoare, care a ajuns cu echipa națională de fotbal a României în cea mai avansată fază la o Cupă Mondială, sfertul de finală din 1994.

Cele 54 de selecții pentru România, dar și anii petrecuți la Steaua București și Atletico Madrid, dau de la sine măsura unei cariere de succes.

Leave a Reply