Gianluigi Donnarumma

Este el noul Gigi Buffon?

Portarul în vârstă de doar 17 ani al celor de la AC Milan începe să fie privit în Italia drept un nume de mare perspectivă. Gianluigi Donnarumma a ieșit la rampă înainte de Crăciun, atunci când a fost decisiv la loviturile de departajare în urma cărora AC Milan a câștigat Supercupa Italiei în fața lui Juventus (1-1, 4-3 la penaltyuri).

Betano.com: Pariază pe fotbal

Antrenamentele lui AC Milan sunt mereu un prilej ca la poarta de intrare a clubului să înceapă un adevărat salon auto. Limuzinele vedetelor atrag toate privirile. Un singur om vine pe jos, adolescentul Donnarumma. Pare un copil, dar pe dinăuntru este o adevărată bestie. pare o chestiune de timp până când se va ascunde și el la intrarea în club în spatele unui volan de câteva sute de mii de euro.

Donnarumma – al doilea cel mai tânăr debutant din Serie A

„Donnarumma reușește miracole”, scria ziarul italian Gazzetta dello Sport în sezonul de Serie A 2015/2016, atunci când Donnarumma și-a făcut intrarea la prima echipă a lui Milan. Avea 16 ani și 242 de zile la debut și a devenit al doilea cel mai tânăr jucător care a evoluat vreodată pe prima scenă a fotbalului din Italia, cu doar 13 zile mai „bătrân” decât cel care deține recordul de vârstă,  Giuseppe Sacchi.

De la începutul anului 2016, tânărul portar a devenit titular, iar la primul meci din sezonul actual a parat primul penalty din carieră, în fața lui  Andrea Belotti, ceea ce i-a adus lui AC Milan o victorie cu 3-2 contra celor de la Torino.

Supercupa Italiei, un meci de referință

Pe 23 decembrie, echipa sa a ridicat Supercupa Italiei învingând-o cu 4-3 la loviturile de departajare pe Juventus (video sus). Donnarumma a parat ultima execuție de la punctul cu var a campioanei Italiei, iar la una a vut noroc, mingea lovind bara transversală. Se spune că norocul ține cu cei puternici, iar de data aceasta l-a ales pe el.

În poarta adversă s-a aflat marele  Buffon, care are același prenume – Gianluigi – cu cel al mult mai tânărului portar de acum al lui AC Milan. Coincidență sau nu, este posibil Italia să câștige în curând un alt mare om între buturi, cel care să ducă mai departe perfecțiunea ce părea de neegalat a legendarului Buffon.

El poate fi noul Gigi.

Leave a Reply