wawrinka victorie us open 2016

Wawrinka, victorie dominantă la US Open în fața lui Djokovic


Stanislas Wawrinka a câștigat duminică noapte turneul de Mare Șlem de la US Open. Elvețianul a obținut o victorie cu 6-7 (1-7) 6-4 7-5 6-3 în fața numărului 1 mondial, Novak Djokovic.

„Stan the man” și-a adăugat în palmares al treilea titlu de Mare Șlem, după cele obținute în 2014 la Austraian Open și cel de anul trecut de la Ronald Garros.

Djokovic a arătat semne de slăbiciune fizică, într-o finală care a durat mai mult de patru ore. Sârbul părea că va câștiga primul set fără probleme, conducând cu 3-0 și 5-2. Wawrinka a revenit și a dus setul în tie-break, pe care l-a pierdut.

Liderul mondial evoluase la US Open, până în finală,  doar nouă ore pe teren, trei dintre meciurile sale terminându-se cu abandonul sau retragerea adversarilor. De cealaltă parte, Wawrinka jucase 18 ore, dar a reușit să găsească resursele fizice pentru a fi peste adversarul săi mai tânar și m ai odihnit.

Momentele de revenire ale lui Wawrinka de la finalul primului set au dat indicii asupra faptului că va putea arăta mai mult în meși și că îl va putea domina pe Djokovic. Iar aceste lucruri au fost demonstrate ulterior, elvețianul câștigând trei seturi consecutiv.

Wawrinka a câștigat toate finalele de Mare Șlem în care a evoluat și toate cele 11 finale jucate consecutiv. La 31 de ani a devenit cel mai în vârstă jucător care triumfă într-un turneu de Mare Șlem, după Andre Agassi în 2003 la Australian Open.

De cealaltă parte, Novak Djokovic (29 de ani) a ratat șansa de a-și trece în palmares al 13-lea titlu de Mare Șlem. El a pierdut 9 din cele 21 de finale de Mare Șlem jucate.

Leave a Reply