Rafael Nadal în fața posibilului ultim dans pe zgura de la Roland Garros

Spaniolul Rafael Nadal debutează, luni, 27 mai, la ediția din acest an a turneului de la Roland Garros. De 14 ori câștigător pe zgura pariziană, Rafael Nadal a fost ocolit de șansă la tragerea la sorți și va avea în primul tur o misiune extrem de complicată împotriva lui Alexander Zverev, unul dintre favoriții la câștigarea Grand Slam-ului din capitala Franței.

Pe Betano, la turneul de la Roland Garros, se poate câștiga în avans cu oferta extrem de îndrăgită ”Avans 2 seturi”. Dacă jucătorul pe care ai pariat ajunge să conducă în meci cu 2-0 la seturi, atunci pariul este declarat câștigător, indiferent de scorul final al partidei respective.

Oferta „Avans de 2 Seturi” se aplică pariurilor plasate înainte de meci doar pe piața de pariere Câștigător meci și este valabilă pentru pariurile cu o singură selecție și selecții multiple. În acest caz, dacă jucătorul pe care ai pariat conduce în orice moment cu două seturi, atunci câștigi automat fără a mai trebui să aștepți finalul partidei!

Rafael Nadal, probabil la ultimul Roland Garros din carieră

Ajuns la aproape 38 de ani și chinuit în ultimele luni de accidentări repetate, Rafael Nadal se pregătește de probabil ultima sa reprezentație pe zgura de la Roland Garros, deși jucătorul spaniol a lăsat să se înțeleagă că în acest moment nu poate susține sută la sută un asemenea scenariu.

Pentru prima dată de la întâia lui apariție la Roland Garros Nadal nu se află în postura unui cap de serie și asta s-a văzut la tragerea la sorți, unde din urna a fost extras numele lui Alexander Zverev.

Un jucător aflat în formă și care a triumfat recent în turneul de 1000 de puncte de la Roma, acolo unde Nadal a părăsit întrecerea încă din turul al doilea.

Revenit pe teren la începutul anului după o accidentare care l-a forțat să rateze mare parte din sezonul anterior, Rafael Nadal s-a reaccidentat și a disputat doar 12 meciuri, dintre care a câștigat șapte. Recordul spaniolului pe zgură în acest an este de cinci victorii și trei înfrângeri.

Ajuns pe locul 276 în ierarhia mondială are o cotă de 3.95 la victorie în disputa cu Zverev, jucătorul care a primit statut de cap de serie numărul 4.

Nadal s-a impus de șapte ori în cele zece dispute de până acum cu Zverev, ultima lor confruntare având loc în 2022 chiar la Roland Garros, când Nadal a profitat de abandonul germanului pentru calificarea într-o finală pe care avea să o câștige pentru titlul cu numărul 14 la Paris.

Nadal, record impresionant la Roland Garros

Pe lângă cele 14 titluri adunate pe zgura de la Paris (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020, 2022), Rafael Nadal impresionează și cu un record greu de egalat.

Spaniolul a câștigat 112 meciuri și a pierdut doar trei partide în întreaga lui carieră la Roland Garros, având un procentaj incredibil de succes de 97.39 la sută.

Un record de care niciun alt jucător din circuit nu s-a apropiat în circuitul mondial profesionist de tenis.

Înfrângerile lui Nadal la Roland Garros

2009, Optimi de finală – Robin Soderling (Suedia)
2–6, 7–6(7–2), 4–6, 6–7(2–7)

2015, Sferturi de finală – Novak Djokovic (Serbia)
5–7, 3–6, 1–6

2021, Semifinale – Novak Djokovic (Serbia)
6–3, 3–6, 6–7(4–7), 2–6

La ediția din 2016 Nadal s-a retras înaintea meciului cu Marcel Granollers programat în turul al treilea.

Cu excepția acestor patru momente Nadal a câștigat toate meciurile în care a evoluat la Roland Garros de-a lungul impresionantei lui cariere.