Simona Halep, față în față cu prima adversară de top din 2020

Halep – Sabalenka | Primul examen din 2020 vine contra unei adversare care tocmai și-a pierdut tatăl

Simona Halep (28 de ani, 4 WTA) va da primul test important din 2020 la WTA Adelaide, în faza sferturilor de finală, joi dimineață în jurul orei 04:30. Cea mai bună jucătoare a României o va înfrunta pentru un loc în semifinale pe bielorusa Aryna Sabalenka (21 de ani, 12 WTA), live video pe Betano alături de peste 90 de tipuri de pariuri.

Simona a arătat, în partida din primul tur cu Ajla Tomljanovic (6-4, 7-5), că se simte bine la turneul găzduit în orașul natal al lui Darren Cahill. A arătat un joc solid, dar în faza sferturilor de finală va da peste un adversar de un alt calibru.

Halep – Sabalenka, primul test al anului pentru Simona

În vârstă de 21 de ani, Aryna Sabalenka e una dintre liderele noii generații din tenisul feminin. E a patra cea mai tânără jucătoare din top 20, după Bianca Andreescu (6 WTA la 19 ani și jumătate), Sofia Kenin (15 WTA la 21 de ani și o lună) și Marketa Vondroușova (16 WTA la 20 de ani și jumătate), iar stilul său de joc – bazat pe forță, un serviciu foarte bun și lovituri năpraznice din spatele terenului – a transformat-o într-o adversară feroce, greu de învins pe suprafețe rapide.

WTA ADELAIDE, PRIMUL TURNEU DIN 2020 CU MECIURI TARI: VEZI OFERTA PENTRU SFERTURILE DE FINALĂ!

Dacă Halep a trecut relativ ușor de Tomljanovic, Sabalenka a jucat deja două meciuri la WTA Adelaide 2020. Le-a învins pe Su-Wei Hsieh, în trei seturi, și Bernarda Pera, în minimum de manșe, a disputat trei seturi cu prelungiri (două de 7-5 cu Hsieh, un tiebreak cu Pera) și, în general, a avut cifre bune: opt ași, șapte duble, patru break-uri cedate de-a lungul primelor două întâlniri. Prin comparație, Simona a serit șapte ași, trei duble și și-a cedat de două ori serviciul. În orice caz, meciul se anunță mult mai greu decât cel de debut cu Tomljanovic.

Aryna Sabalenka a trecut prin momente grele în intersezon

La finalul lui 2019, an pe care l-a terminat en fanfare, cu succes la WTA Elite Trophy, eleva lui Dmitry Tursunov (37 de ani, fost 20 ATP) a avut de înfruntat o adevărată cumpănă a vieții. În timp ce pregătirile pentru sezonul 2020 erau în toi, Aryna a aflat că tatăl său, Serghei, s-a stins din viață la doar 43 de ani. Acum joacă și pentru amintirea părintelui și și-a propus să ajungă prima în lume: “A fost ceva neașteptat, era tânăr, avea doar 43 de ani. Nu aș fi vrut să vorbesc despre acest lucru, dar cred că lumea trebuie să știe. Încerc să lupt pentru tata, și-a dorit să fiu numărul unu, ceea ce fac e pentru el, mă ajută să fiu puternică acum. În extrasezon a fost greu să mă antrenez, nu am făcut prea mult. Nu voiam să plec, să-mi las familia într-un moment greu, dar știam că trebuie să o fac”, spune Aryna, cea care a pierdut în minimum de seturi cele două meciuri jucate contra lui Halep, la Shenzhen 2018 și Cincinnati 2018.

Învingătoarea celei de-a treia întâlniri directe va juca în semifinale fie cu Dayana Yastremska (Ucraina), fie cu Donna Vekic (Croația). Indiferent de rezultatul meciului, Simona va urca pe locul trei în clasamentul WTA, în timp ce Sabalenka are nevoie de calificarea în finală pentru a urca de pe 12 pe 11.

Leave a Reply