Australian Open 2020, gata de start

Australian Open 2020 | Traseul Simonei și cum arată cotele după tragerea la sorți

Australian Open 2020, primul turneu de Mare Șlem din 2020, începe luni dimineață, cu meciurile de pe partea superioară a tabloului feminin și cea inferioară a tabloului masculin. Simona Halep și-a aflat, joi dimineața, traseul spre un eventual trofeu la competiția de la Melbourne, transmisă live video de Betano alături de sute de opțiuni la pariuri sportive online.

În ziua în care a fost eliminată de Aryna Sabalenka în sferturile de finală de la WTA Adelaide, Simona a primit vestea că o va înfrunta pe Jennifer Brady (49 WTA) în runda de deschidere a Marelui Șlem australian. Brady, o americancă în formă, care le-a învins pe Șarapova și Barty la începutul anului, a mai jucat contra Simonei în 2019, la Rogers Cup, unde a pierdut în trei seturi strânse. Betano are primele cote, care o indică pe Simona drept favorită.

Traseu greu pentru Simona Halep, a patra favorită a cotelor

Pentru Simona, creditată cu a patra șansă la câștigarea trofeului de la Australian Open, tragerea la sorți a fost una destul de dificilă. Astfel, după un eventual succes cu Brady ar urma să joace în turul al doilea cu Misaki Doi (Japonia) sau o jucătoare din calificări, iar turul al treilea i-ar aduce un prim meci greu: fie cu Danielle Collins (SUA), fie cu Iulia Putințeva (Kazahstan), fie cu Su-Wei Hsieh (Taipei). Mai departe, tabloul s-ar deschide spre o optime cu Elise Mertens sau Karolina Muchova, două adversare dificile pe suprafețe rapide.

Simona Halep, printre favoritele la Australian Open 2020

Simona Halep, printre favoritele la Australian Open 2020

Într-un exercițiu de imaginație ceva mai lung, faza sferturilor de finală ar arăta ca un adevărat Vest Sălbatic. Printre adversare se numără, în ordinea dificultății, Belinda Bencic (Elveția), Aryna Sabalenka (Belarus) și Donna Vekic (Croația), dar nu ar fi exclus ca Anett Kontaveit (Estonia), Maria Șarapova (Rusia) sau Jelena Ostapenko (Letonia) să aibă un cuvânt de spus. Mai departe, semifinalele ar însemna un duel cu Elina Svitolina, Kiki Bertens, Karolina Pliskova, Angelique Kerber sau Amanda Anisimova, toate jucătoare de top, cu performanțe la Grand Slam-uri, iar finala pare, în acest moment, imposibil de ghicit. Totuși, favoritele la ultimul act de pe partea superioară a tabloului sunt liderul mondial Ashleigh Barty, Serena Williams, Petra Kvitova și Naomi Osaka.

Partea superioară a tabloului, “tixită” cu nume mari

Tragerea la sorți pentru Australian Open 2020 a adus și una dintre cele mai “tari” jumătăți de tablou din istoria turneelor de Mare Șlem. Primul sfert e dominat de prezența lui Ashleigh Barty, dar acolo se mai află jucătoare precum Julia Goerges, Petra Martic, Madison Keys, proaspăt finalistă la Brisbane, sau Petra Kvitova. Pe sfertul al doilea, aglomerația e și mai mare!

Simona Halep, a patra favorită a cotelor. Cum arată topul condus de Serena Williams și Ashleigh Barty

Condus de Naomi Osaka, sfertul de tablou le cuprinde pe surorile Williams, Venus și Serena, alte trei americance de valoare incontestabilă – Coco Gauff, Sofia Kenin și Sloane Stephens -, dar și pe campioana din 2018, daneza Caroline Wozniacki, aflată la ultimul Mare Șlem al carierei. Dacă le adăugăm pe Johanna Konta, Caroline Garcia și tânăra speranță ucraineană Dayana Yastremska, atunci rețeta e cu adevărat completă!

Cum ar trebui să arate tabloul optimilor de finală, dacă se respectă calculele hârtiei:

Ashleigh Barty (fav. 1) vs. Petra Martic (fav. 13)
Madison Keys (fav. 10) vs. Petra Kvitova (fav. 7)
Naomi Osaka (fav. 3) vs. Sofia Kenin (fav. 14)
Johanna Konta (fav. 12) vs. Serena Williams (fav. 8)
Belinda Bencic (fav. 6) vs. Aryna Sabalenka (fav. 11)
Elise Mertens (fav. 16) vs. Simona Halep (fav. 4)
Elina Svitolina (fav. 5) vs. Kiki Bertens (fav. 9)
Marketa Vondrousova (fav. 15) vs. Karolina Pliskova (fav. 2)

Pe tabloul feminin de concurs se mai află alte două reprezentante ale României, ambele urmând să întâlnească favorite în prima rundă. Sorana Cîrstea va da peste cehoaica Barbora Strycova, cap de serie 32, în timp ce Irina Begu se va duela cu Kiki Bertens, cap de serie 9.

Leave a Reply