roger federer wimbledon 2016

Federer merge în semifinale la Wimbledon după un meci fabulos


Roger Federer și Milos Raonic s-au calificat miercuri în semifinalele de la Wimbledon.

Elvețianul a avut un meci în cinci seturi cu Marin Cilic, revenind de două seturi dezavantaj și câștigând cu 6-7 (4-7) 4-6 6-3 7- 6 (11-9) 6-3.

Setul al patrulea a fost cel mai dramatic, acolo s-a decis partida. Cilic a beneficiat de două mingi de meci, una la 4-5 și alta la 5-6, anulate de Federer, una dintre ele cu un as! S-a ajuns la tie-break acolo unde, la 6-4 pentru Federer, Cilic a anulat două mingi de set și a trecut la un moment dat în avantaj beneficiind de o a treia minge de meci  anulată de Federer cu un al doilea serviciu disperat, trimis cu toată forța!

În cele din urmă, după cinci mingi de set ratate, Federer a câștigat tie-break-ul cu 11-9, beneficiind de un serviciu superior, sigur, care l-a scos din multe încurcături.

Setul al cincilea a fost la discreția sa, trecându-și-l în cont fără probleme. Elvețianul se află la a 11-a semifinală de Wimbledon, în care s-a calificat cu greu, dar aplaudat la scenă deschisă de întreaga arenă londoneză pentru eforul și jocul său tehnic aproape perfect.

A fost a noua revenire din cariera lui Federer  de la 0-2 la seturi. Elvețianul deține recordul de titluri la Wimbledon, șapte în total.

Federer nu a mai câștigat un turneu de Mare Șlem de patru ani de zile. Ultimul titlu de Grand Slam a fost tot la Wimbledon. El se află în căutarea celui de-al 18 titlu major al carierei.

În alt sfert de finală jucat miercuri, Milos Raonic s-a calificat în semifinale după o victorie 6-4 7-5 5-7 6-4 cu Sam Querrey, jucătorul care îl eliminase pe Novak Djokovic.

In a doua semifinala vor juca Thomas Berdych si Andy  Murray.

Foto: Wimbledon

One Comments

  1. Pingback: Finala de la Wimbledon se stabilește astăzi - Betano Blog

Leave a Reply