Medalii Romania Rio 2016

Rio 2016: Medalii de argint și bronz pentru România!


Româna a cucerit joi noapte două medalii olimpice la Jocurile de Vară 2016 de la Rio. A fost un argint la tenis și un bronz la haltere!

Medalia la tenis nu a fost o surpriză. Florin Mergea și Horia Tecău (foto sus) erau calificați în finala de dublu și aveau asigurată o medalie.

În finala cu Rafael Nadal și Marc Lopez, românii au fost învinși cu 6-2 3-6 6-4 și au terminat turneul olimpic pe locul al doilea.

Chiar și așa, medalia lor este una istorică pentru România, fiind prima pentru țara noastră obținută în turneul olimpic de tenis.

Bronz la haltere pentru Sîncrăian

imageResize

Noaptea de joi de la Rio avea să se mai încheie cu o medalie.

Halterofilul Gabriel Sîncrăian a câștigat  bronzul  la categoria 85 kg. El a ridicat 167, 171 și 173 kg la smuls, 2014, 212 și 217 kg, reușind toate încercările, un total de 390 kg (173 kg – la smuls si 217 kg – la aruncat).

Unii adversari au ratat unele ridicări, iar constanța lui Sîncrăian la dus spre bronz.

Medalia Sîncrăian a fost a treia pentru delegația României la Rio, după aurul cucerit de echipa feminină de spadă și medalia lui  Florin Mergea și Horia Tecău la proba de dublu de tenis.

Victorie prețioasă la handbal

Echipa feminină de handbal a României a învins Spania cu 24-21, tot joi seară. Această victorie îi permite echipei noastre să rămână în calculele pentru calificarea în sferturile de finală.

România joacă ultimul meci din Grupa A duminică. Dacă vor bate Norvegia, tricolorele vor accede în sferturile de finală, deși au fost învinse de Angola și Brazilia în primele două meciuri.

Rezultatele României de joi

În ziua de joi, a șaptea a Jocurilor Olimpice de Vară de la Rio, România a obținut următoarele rezultate.

Tenis: Florin Mergea si Horia Vlad Tecau – medalie de argint la dublu după finala pierdută 2-6, 6-3, 4-6 cu spaniolii Rafael Nadal și Marc Lopez.

Haltere: 85 kg masculin – Gabriel Sîncraian a câștigat medalia de bronz  cu un total de 390 kg (173 kg – la smuls si 217 kg – la aruncat).

Handbal: În Grupa A, România a învins Spania cu 24-21.

Judo: +100 kg masculin – Ilie Daniel Natea eliminat în optimile de finala de Abdullo TANGRIEV.

Tenis de masă: Echipa feminină a Romaniei a fost eliminată. Daniela Dodean, Elizabeta Samara, Bernadette Cynthia Szocs a fost învinsă cu 2-3, in turul 1, de Coreea de Nord.

Canotaj:
– Doi rame (2-) feminin – Madalina Beres, Laura Oprea, locul 3 in Finala B, timp  7:19.63
– Dublu vasle ctg. usoara (L2x) feminin – Gianina Elena Beleaga, Ionela Livia Lehaci, locul 2 in Finala B, cu timpul 07:24:61

Atletism: 1500 m feminin: Florina Pierdevaă eliminată în calificări – locul 25 in serii, cu timpul 4:11.55

One Comments

  1. Pingback: Rio 2016: Programul României de sâmbătă (Ziua 8) - Betano Blog

Leave a Reply