Victorie = calificare! România – Țara Galilor, în preliminariile EURO 2019

România joacă pentru prezența la Campionatul European de tineret! Echipa lui Rădoi întâlnește Țara Galilor la Cluj, la ora 19:00, în meciul decisiv pentru calificare.

Luna septembrie a fost perfectă pentru „tricolorii mici”. România a câștigat în Portugalia cu 2-1, eroul meciului fiind portarul Ionuț Radu, care a apărat un penalty în prelungiri. Câteva zile mai târziu, la Constanța, naționala de tineret a învins și Bosnia Herzegovina, cu 2-0, după un meci excelent al lui Ianis Hagi. Din ultimele două jocuri, România U21 are nevoie de 4 puncte pentru a fi, matematic, la EURO 2019. Radu, Pușcaș și colegii lor sunt favoriți în ambele meciuri rămase – cel de azi cu Țara Galilor și cel de marți, de la Ploiești, cu Liechtenstein.

Cu excepția lui Ionuț Nedelcearu, suspendat, fotbaliștii care „au dus greul” în aceste preliminarii sunt convocați și pentru această dublă. Stranierii Ionuț Radu și Alexandru Pașcanu sunt singurii care au jucat în toate meciurile, și, cu contribuția lor, România a primit doar 4 goluri până acum. Nedelcearu, Cicâldău, Ianis Hagi și Florinel Coman au fost pe teren în 7 din cele 8 partide, iar George Pușcaș în 6. Atacantul a lipsit două meciuri din cauza unui cartonaș roșu, dar în cele 6 apariții a reușit să marcheze de 4 ori și să dea o pasă de gol. În total, selecționerii Daniel Isăilă și Mirel Rădoi au folosit 31 de jucători în preliminarii, 14 dintre ei în cel puțin 4 meciuri.

Această generație poate deveni a doua din istoria României care se califică la un turneu final, după cea a lui Victor Pițurcă din 1998. În lotul de atunci erau fotbaliști ca Bogdan Lobonț, Ionel Dănciulescu, sau selecționerul de azi al naționalei de seniori – Cosmin Contra. Prezența la Campionatul European de tineret din 2019 este primul pas pentru această generație care va reprezenta România în următorii ani.

Hai, România!

Leave a Reply