Verstappen urmărește pokerul în cursa din Canada

La finalul acestei săptămâni este programat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, cursă în care olandezul Max Verstappen încearcă a patra victorie consecutivă, după cele obținute în Miami, Monte-Carlo și Barcelona. Betano oferă pentru cursa din Canada o gamă variată de pariuri pentru iubitorii Marelui Circ.

De la cote pentru pariuri antepost pe câștigătorul cursei și până la cine termină pe primele șase locuri, cine termină în puncte sau alte pariuri speciale, Formula 1 are un loc special în oferta Betano de la finalul acestei săptămâni.

Canada, o destinație de tradiție în Marele Circ

Pentru a 52-a oară în istorie Canada va găzdui un Grand Prix de Formula 1. Prima ediție a avut loc în 1967, fiind absentă din calendar doar de cinci ori până acum, în 1975, 1987, 2009, 2020 și 2021.

Trei circuite au găzduit până acum Marele Premiu al Canadei. S-a început pe Masport Park, apoi s-a continuat pe Mont-Tremblant Circuit, pentru ca din 1978 și până în prezent cursa să se desfășoare pe spectaculosul traseu Circuit Ile Notre-Dame care poartă numele legendarului Gilles Villeneuve începând cu anul 1982.

Cei mai de succes piloți în Canada sunt Michael Schumacher și Lewis Hamilton – 7 victorii pentru fiecare.

În afara lui Hamilton, de trei ori victorios cu McLaren (2007, 2010, 2012) și de alte patru ori cu Mercedes (2015, 2016, 2017 și 2019), doar alți doi piloți aflați pe grilă au mai câștigat în Canada.

Este vorba de Fernando Alonso cu Renault (2006) și de Max Verstappen cu Red Bull (2022).

Verstappen pornește cu prima șansă la dublarea victoriei de anul trecut, olandezul având o cotă atractivă în oferta Betano (1.42) pentru un nou succes la Montreal.

Acesta e urmat de Hamilton (8.00) și Sergio Perez (8.75).

De luat în calcul că patru din ultimii cinci câștigători din Canada au pornit din pole position. Excepție a făcut anul 2019, când Sebastian Vettel pe atunci la Ferrari a fost primul pe grila de start, iar victoria a aparținut lui Hamilton.

În patru din cele șapte curse de până acum în actualul sezon echipierii de la Red Bull au încheiat pe podium. În oferta Betano primești cota 1.85 pentru o nouă prezență pe podium a lui Verstappen și Perez.

Constructorul cu cele mai multe victorii în Canada este McLaren, cu 13 victorii, ultima fiind adusă de Hamilton în urmă cu 11 ani. Urmează Ferrari cu 12 victorii, cea mai recentă fiind obținută prin Sebastian Vettel în 2018.

Pariuri Speciale

Japonezul Yuki Tsunoda de la AlphaTauri va lua startul cu numărul 50 în Formula 1. Cel mai bun rezultat al niponului este locul 4 ocupat la finalul cursei din Abu Dhabi, în 2021.

Cota 4.00 oferită de Betano pentru o clasare a lui Tsunoda în puncte nu trebuie neglijată, japonezul fiind motivat să facă o cursă mare la acest moment aniversar.

Pentru echipa Alfa Romeo va fi cursa cu numărul 200 în Formula 1. Cum ar fi ca ambii piloți să termine în puncte pentru o cotă de 13.00?

De asemenea, în cursa canadiana există o probabilitate de 50% pentru apariția cel puțin o dată a mașinii de siguranță (Safety Car) în timpul cursei, iar în oferta Betano pentru această posibilitate este oferită cota 1.52.