Un cartonaș galben acordat în meciul Franța-Gibraltar a fost anulat ulterior. Pe Betano toate pariurile peste/sub 2.5 cartonașe galbene au fost câștigătoare

Partida dintre Franța și Gibraltar disputată pe 18 noiembrie în preliminariile EURO 2024 a adus un rezultat record pentru naționala ”cocoșului galic”, dar și o decizie importantă pe Betano în ceea ce privește pariurile plasate pe piața de pariere a cartonașelor galbene.

Fosta campioană mondială a tranșat disputa cu un categoric 14-0, după ce la pauză oamenii lui Didier Deschamps aveau deja 7-0 pe tabelă în partida disputată în Grupa B din preliminariile EURO 2024.

În pofida numărului mare de goluri, meciul disputat la Nisa între Franța și Gibraltar n-a avut oficial niciun cartonaș galben.

Singurul cartonaș contabilizat în statistica oficială a partidei rămâne roșul primit de fundașul Ethan Santos de la Gibraltar, în minutul 18.

La momentul respectiv tabela arăta deja 3-0 în favoarea gazdelor, deci nu se poate spune că eliminarea a influențat în vreun fel cursul jocului, Santos fiind chiar cel care a deschis lista marcatorilor cu autogolul din minutul 3.

În rest, dacă privim pe tabela statistică a meciului nu mai observăm vreun alt avertisment, deși în minutul 28 Lee Casciaro de la oaspeți a primit cartonașul galben pentru un henț care a dus la acordarea unui penalty pentru francezi în urma consultării arbitrajului video.

Ulterior, a doua zi după disputarea meciului, UEFA a anulat cartonașul galben acordat de arbitru lui Casciaro. Avertismentul nu mai apare în nicio referință oficială a meciului Franța – Gibraltar.

Betano, ca un gest de bunăvoință pentru jucătorii săi ținând cont de această decizie, a decis să acorde câștigătoare toate pariurile pe cartonașe galbene, spre exemplu peste/sub 2.5 cartonașe galbene.

Așadar, cei care au pariat pe cartonașe galbene peste/sub 2.5 la meciul dintre Franța și Gibraltar au primit pariul câștigător.

Meciul de la Nisa va rămâne în istorie ca partida care a adus cea mai mare victorie din istoria naționalei Franței și succesul cel mai categoric din istoria preliminariilor unui Campionat European. Precedentul record aparținea Germaniei în calificările pentru EURO 2008, când nemții au trecut atunci de San Marino, cu 13-0.

În plus, rareori se întâmplă ca un meci oficial la acest nivel să se încheie fără măcar un cartonaș galben acordat.