Surpriza pe care n-a anticipat-o nimeni în La Liga

Meciul dintre Girona și Real Madrid a deschis etapa intermediară cu numărul 31 din La Liga, o partidă clasică pe care majoritatea jucătorilor au abordat-o, cel mai probabil, mizând pe victoria scontată a favoritei, în cazul acesta deținătoarea titlului din Spania, Real Madrid. Un meci care s-a regăsit în oferta Betano de marți și care a dat peste cap toate calculele hârtiei.

În absența portarului Thibaut Courtois și a atacantului golgeter Karim Benzema, Real Madrid a fost pradă ușoară pentru Girona, echipă din inima Cataluniei care s-a impus în final cu un neverosimil 4-2!

Pentru Real Madrid este a șasea înfrângere a sezonului și a doua în ultimele trei meciuri de campionat. Un semnal de alarmă pe care experimentatul Carlo Ancelotti îl simte înaintea partidelor decisive pentru soarta trofeelor puse în joc.

Aflată la 11 puncte în urma liderului FC Barcelona, echipa din capitala Spaniei își poate lua adio de la titlu în acest sezon după înfrângerea de la Girona.

Un meci istoric prin proporțiile scorului și câteva amănunte de ordin statistic deloc de neglijat. În primul rând, nu se întâmplă chiar în fiecare zi ca o echipă indiferent de numele ei să marcheze patru goluri lui Real Madrid.

Mai mult decât atât, se întâmplă și mai rar ca un jucător să marcheze de patru ori în poarta celei mai titrate echipe din fotbalul spaniol și european.

Eroul Tyty Castellanos

Împrumutat pentru acest sezon din MLS de la New York City FC, atacantul argentinian Valentin Marino Jose Castellanos Gomez, pe scurt Tyty Castellanos, a devenit eroul Gironei după meciul cu Real Madrid.

Jucătorul în vârstă de doar 24 de ani a perforat de patru ori poarta ucraineanului Lunin, trecându-și astfel în cont un hattrick istoric despre care se va vorbi mult timp de acum înainte.

Spre exemplu, ultima oară când un jucător a marcat patru goluri împotriva lui Real Madrid într-un meci din campionatul Spaniei s-a întâmplat în urmă cu 75 de ani!

S-a întâmplat în decembrie 1947, când Esteban Echavarria de la Real Oviedo a înscris de cinci ori într-un meci cu Real Madrid.

Record negativ pentru Carlo Ancelotti

La cei 65 de ani ai săi reputatul tehnician italian Carlo Ancelotti a văzut și a trăit multe în fotbal, însă la Girona a bifat o premieră negativă.

Pentru prima dată în 1274 de meciuri ca antrenor echipa pe care o antrenează a încasat patru goluri de la același jucător într-un singur meci.

Mai mult decât atât, Girona se dovedește o adevărată ”bestia nera” pentru Real Madrid și Ancelotti. Dintre cele 27 de formații pe care antrenorul italian le-a înfruntat în fotbalul spaniol Girona este singura împotriva căreia n-a câștigat niciodată. În tur, pe Santiago Bernabeu, Girona a scos un 1-1 contra Realului.

La returul de marți seara, în pofida absențelor mai sus menționate, Real Madrid a fost aproape de gol încă din secunda 30, iar în minutul 6 tabela ar fi putut arăta 2-0 pentru formația din capitală și nu s-ar fi supărat nimeni.

După 2-1 la pauză în favoarea gazdelor, momentul decisiv al meciului a fost, fără doar și poate, golul trei marcat de eroul Tyty Castellanos în primul minut al părții secunde. Restul e povestea unui meci intrat în istoria fotbalului spaniol.