Săptămână de săptămână cu Liga Campionilor

De când a apărut pentru prima dată în formatul său cel mai recent cu 8 grupe și 32 de echipe, Liga Campionilor nu a văzut vreodată trei săptămâni consecutive de runde complete. Totuși, iată-ne: După două runde de fotbal de gală, goluri spectacol și echipe de tradiție, avem și acum serile rezervate ca să profităm din plin de acest orar nemaiîntâlnit.

 

Șahtior – Borussia Mönchengladbach

Cele 2 combatante din această seară ne-au demonstrat că nu țin cont de calculele de pe hârtie, ocupând în acest moment primele două locuri din clasament, înaintea primului lor meci direct ce se va juca diseară la Kiev. Granzii Real Madrid și Inter Milano, considerate favorite în momentul aflării grupelor, vor avea viață grea pentru calificarea mai departe în fazele competiției.

Șahtior, care a învins-o pe Real Madrid cu o echipă formată din rezerve, având atunci 13 jucători lipsă, se află acum în fruntea grupei B. Gruparea condusă de către Luis Castro are o statistică impresionantă pentru meciurile de pe teren propriu, nepierzând în 15 din ultimele 16 înfruntări. Campioana Ucrainei nu se va putea baza în acest duel pe, deja indisponibili de mai mult timp, Maksym Malyshev, Ismaily și Yevgeni Konoplianka, precum și Dentinho, Fernando ori Viktor Kovalenko, ultimii 3 fiind de curând depistați pozitivi. Având în vedere faptul că de la ucraineni lipsesc câțiva jucători cheie, s-ar putea ca norocul lor să ajungă la final împotriva unei echipe Gladbach plină de încredere, după câteva meciuri impresionante ale lor din ultima perioadă.

Formația germană a învins în weekend liderul din acel moment în Bundesliga, RB Leipzig, având un moral excelent pentru meciul de pe stadionul Olimpiyskiy. Nemții nu au pierdut în 11 din ultimele 12 meciuri jucate în toate competițiile, dar nici nu au mai câștigat în 7 din ultimele 8 partide de Liga Campionilor. Antrenorul de 44 de ani al Borussiei, Marco Rose, nu se va putea baza pe Jordan Beyer, Denis Zakaria și Andreas Poulsen, însă îl va putea folosi ca titular pe Marcus Thuram, autorul unei duble în meciul cu Real Madrid. Atacantul francez ar putea fi de neoprit pentru apărarea echipei ucrainene, el arătând, per total, o formă foarte bună în ultima perioadă. Nu ar fi deloc, însă, o surpriză să vedem goluri la ambele capete, într-un meci cu 2 echipe care sunt orientate spre un joc de atac.

Cote Betano 1×2: 3.35 – 3.80 – 2.05

 

Atalanta – Liverpool FC

Atalanta poate reprezenta cel mai dificil adversar de până acum pentru Liverpool, o echipă ce ar putea întrerupe seria de victorii a cormoranilor. Cele 2 combatante din această seară nu s-au mai întâlnit niciodată până acum.

3 minute au făcut diferența ca Atalanta să rateze un loc în semifinalele UEFA Champions League din sezonul trecut, atunci când PSG a reușit să întoarcă rezultatul. Antrenorul Gasperini a construit o echipă pe care mulți o consideră a fi cea mai interesantă și mai entuziasmantă de urmărit din Europa, aflându-se la abia a doua participare a lor în grupele UEFA Champions League. Nerazzurri au strâns 4 puncte până acum în grupa D, având deja 6 goluri marcate, înaintea dublei cu Liverpool. Atalanta vine și după o victorie în weekend obținută la Crotone, scor 2-1, unde au înregistrat 18 șuturi pe parcursul celor 90 de minute, de unde se și explică faptul ca au al doilea cel mai bun atac din Italia. Pentru această înfruntare, Marten De Roon și Robin Gosens sunt indisponibili din trupa lui Gasperini.

Chiar dacă a câștigat ultimele 3 meciuri din UEFA Champions League, fără să primească gol, Liverpool va avea viață grea diseară în meciul de la Bergamo. Statistica managerului Klopp cu formațiile italiene este una slabă: a pierdut toate cele 5 deplasări în meciurile de UEFA Champions League din Italia, 3 dintre ele la cârma lui Liverpool. Campionii Angliei se află pe primul loc în grupă, la 2 puncte distanță de Atalanta, obținând și eu o victorie în ultimul meci de campionat, 2-1 pe Anfield cu West Ham. Virgil van Dijk a trecut cu bine peste o intervenție chirurgicală la genunchi, dar recuperarea sa va dura cel puțin 6 luni, așa că nu vom mai putea vorbi despre posibilitatea ca el să joace până în aprilie 2021.

Ambele echipe marchează mult și primesc goluri, cu 2 antrenori care nu se dezic de la stilul de joc ofensiv.

Cote Betano 1×2: 3.37 – 4.22 – 2.14

 

Real Madrid – Inter Milano

Când Real Madrid și Inter Milan au fost repartizate împreună în Grupa B a Ligii Campionilor, întrebarea care imediat a urmat a fost care dintre giganții din La Liga și Serie A vor termina pe primul loc.

Real Madrid, cu doar 1 punct din 6 posibile, primește vizita lui Inter Milano, echipă cu 2 puncte din 6; strict privind situația punctelor strânse până acum, mulți s-ar putea aștepta ca acest meci să se termine cu un scor urât de 1-0. Până la urmă, însă, numele celor echipe fac diferența în ceea ce se anunță un meci “thriller” pentru a reveni pe un loc de calificare.

Aflându-se surprinzător pe ultimul loc din grupă, Los Blancos se întorc în Liga Campionilor pe stadionul Alfredo di Stéfano, stadion ce nu i-a purtat până acum noroc, pierzând dramatic aici meciul cu Șahtior din prima etapă. Madrilenii au scos un punct în ultimul meci, jucat în deplasare cu Borussia Mönchengladbach, egalând la 2 prin golurile lui Benzema și Casemiro din minutele 87, respectiv 93. Madridul nu a ratat niciodată optimile de finală ale Ligii Campionilor, iar perspectiva continuării în Liga Europa este umilitoare pentru un club de talia Realului. Fundașul Dani Carvajal este accidentat, în timp ce Mendy pare că s-ar întoarce pe postul de fundaș dreapta.

Nerazzurri au terminat de fiecare dată pe locul 3 în grupă în ultimele două sezoane, situație pe care va încerca să o evite în acest sezon, deși jocul nu lasă foarte multe speranțe. Trupa lui Antonio Conte a jucat modest și în ultima etapă de Serie A, în care n-a putut s-o învingă pe Parma, chiar acasă pe Meazza, scor 2-2. Lukaku este indisponibil pentru gruparea italiană, lipsind și de la ultimul meci de campionat. Vârful belgian a marcat până acum 7 goluri în tot atâtea meciuri pentru echipa sa. Fără prezența lui Lukaku în primul 11, șansele lui Inter pot scădea foarte mult, posibilii înlocuitori nereprezentând variante încurajatoare: lipsa pregătirii fizice a lui Sánchez, forma mai puțin bună a lui Lautaro ori un jucător deloc prolific cum e Perisic.

Real și Inter s-au mai întâlnit de 8 ori în meciuri oficiale din cupele europene, împărțindu-și victoriile, câte 4 de fiecare.

Cote Betano 1×2: 1.88 – 4.18 – 4.31

 

RB Salzburg – FC Bayern München

Echipa din orașul care ni l-a dăruit pe Wolfgang Amadeus Mozart primește vizita Reginei Europei. Salzburg și München se află la o distanță de doar 145 km una de cealaltă. Cele două echipe se află, însă, la polii opuși ai grupei A înaintea duelului din această seară.

Bayern München are un ascendent moral după ce a reușit să revină pe primul loc în Bundesliga, după etapa din weekend-ul ce a trecut. Chiar dacă bavarezii au strâns 6 puncte din 6 posibile până acum în grupa A a Ligii Campionilor, ne așteptăm ca Hansi Flick să dispună cei mai în formă jucători ai săi, cu doar puține schimbări în primul 11. După 5 goluri marcate în 10 meciuri de campionat, mașina de goluri Robert Lewandowski este gata să spargă gheața și în actualul sezon de UEFA Champions League. Alphonso Davies este accidentat, fără să avem informații despre momentul în care poate reveni pe gazon.

Antrenorul austriecilor, Jesse Marsch, este încrezător înaintea duelului cu coloșii din Germania, dorindu-și să practice același joc puternic, curajos și agresiv. Campioana Austriei vine și ea după o victorie în campionat, 5-0 contra celor de la Tirol, ocupând poziția de lider în clasament. Se remarcă forța ofensivă a trupei din Salzburg, înscriind 4 goluri în cele 2 etape disputate până acum în grupe, dar are probleme evidente în apărare. În palmaresul negativ al echipelor austriece din cupele europene împotriva formațiilor din Germaniei (17 victorii, 11 remize, 36 de înfrângeri), Salzburg se remarcă cu valori pozitive: 4 victorii (împotriva Borussiei Dortmund, Schalke 04 și RB Leipzig de două ori), 2 remize și 2 înfrângeri.

Cote Betano 1×2: 8.00 – 5.85 – 1.33

 

Celelalte meciuri de azi sunt: Lokomotiv Moscova – Atletico MadridFC Porto – Olympique Marseille, Manchester City – Olympiacos Pireu și FC Midtjylland – Ajax Amsterdam.

 

Ce meciuri abia aștepți să urmărești?

Toate meciurile zilei sunt incluse în oferta Betano unde găsești: peste 1,400 de pariuri pe fiecare meci, speciale, live, Cash Out 100% înainte de începerea meciurilor și BetCombo, precum și Misiuni cu premii speciale în fiecare săptămână. Jocul începe acum!

Leave a Reply