România – Grecia, cum va arăta debutul lui Edi Iordănescu pe banca tehnică a primei reprezentative?

Edward Iordănescu va debuta ca selecționer pe Stadionul Ghencea, locul în care și-a început cariera de fotbalist și mai apoi pe cea de antrenor. România va întâlni reprezentativa Greciei de la 20:15, iar oferta de pe Betano aduce zeci de speciale, Cote Mărite și pariuri BetCombo pentru prima partidă cu noul selecționer.

 

GRECIA, ADVERSAR TRADIȚIONAL 

Din 1957 și până acum, nu mai puțin de 15 partide s-au disputat între cele 2 reprezentative. Bilanțul arată în felul următor – 6 victorii pentru România, 4 victorii pentru Grecia și nu mai puțin de 5 remize. 

Poate cea mai dureroasă înfrângere suferită de ai noștri în fața elenilor, s-a întâmplat pe 15 noiembrie 2013, în barajul pentru Mondialul din 2014 din Brazilia. Naționala Greciei se impunea atunci în prima manșă a dublei, scor 3-1 pe Karaiskakis din Pireu, pentru ca 4 zile mai târziu, cele 2 formații să remizeze pe Arena Națională, scor 1-1.

România a întâlnit Grecia ultima oară în preliminariile Europeanului din anul 2016, atunci când ai noștri reușeau să se califice la turneul final. Pe 7 septembrie 2014, formația pregătită atunci de Victor Pițurcă, se impunea în Grecia cu scorul de 0-1, bifând astfel primul succes într-un meci oficial în 26 de ani, obținut în fața elenilor. 

Ne așteaptă așadar o partidă între doi adversari tradiționali, cu doi antrenori debutanți pe banca tehnică a țărilor lor – Edward Iordănescu și Gustavo Poyet, cu 2 formații care vor încerca să facă o impresie bună noilor antrenori. 

Ne așteptăm ca meciul să fie fructuos, o ocazie perfectă pentru un bilet BetCombo. Cu această opțiune, poți combina până la 7 piețe diferite ale aceluiași eveniment. Iată cum ar putea arăta un astfel de bilet pentru partida din această seară – 

  • Ambele echipe înscriu – cotă 1.98
  • Peste 2.5 goluri – cotă 2.42
  • România nu pierde (1X) – cotă 1.52

      COTĂ TOTALĂ – 7.28 

 

CUM AU DEBUTAT SELECȚIONERII DIN ACEST SECOL

Emerich Jenei a preluat România chiar înainte de turneul european din 2000 din Belgia și Olanda, prima sa partidă urmând a fi duelul împotriva Germaniei. Ai noștri s-au descurcat foarte bine în duelul cu deținătoarea trofeului la acel moment, 1-1 fiind scorul înregistrat după cele 90 de minute. 

Ladislau Boloni a preluat mai apoi frâiele echipei, acesta având totuși un mandat scurt, de doar un an, timp în care a înregistrat 8 victorii, 2 remize și 3 înfrângeri. În partida de debut, România a întâlnit Polonia într-un meci amical disputat pe Stadionul Cotroceni și încheiat tot cu un scor de 1-1. 

Gică Hagi a venit la conducerea primei reprezentative la finalul verii anului 2001, iar în prima sa partidă, fostul decar a întâlnit chiar reprezentativa Sloveniei, într-un amical disputat în deplasare. 2-2 a fost scorul final de atunci, cele două echipe urmând a se întâlni câteva luni mai târziu și în barajul pentru Mondialul din 2002, pierdut dramatic de ai noștri.

Răzvan Lucescu a spart seria remizelor, fiind astfel primul debutant din acest secol pe banca tehnică a României care a și-a început mandatul cu un succes. România se impunea atunci în fața Lituaniei cu scorul de 0-1, într-un meci oficial ce conta pentru calificarea la Mondialul din 2010.

Christoph Daum, primul selecționer străin din istoria României, și-a început mandatul pe 4 septembrie 2016, în preliminariile Mondialului din 2018. România întâlnea atunci reprezentativa Muntenegrului pe Cluj Arena, iar scorul final al meciului avea să fie, din nou, 1-1. Adrian Popa deschidea scorul în minutul 85, pentru ca doar 2 minute mai târziu, Jovetic să egaleze. Este de menționat că ai noștri au ratat atunci și o lovitură de la 11m, la ultima fază a partidei. 

Cosmin Contra și-a început mandatul cu o victorie, pe 5 octombrie 2017, într-un meci disputat la Ploiești împotriva naționalei Kazakhstanului. România se impunea atunci cu un liniștitor 3-1, însă nu reușea decât un modest loc 4 în grupa de calificare la Mondialul din 2018. 

Ultimul debutant pe listă este fostul fundaș, Mirel Rădoi. Pe 4 septembrie 2020, Rădoi își începea mandatul cu o partidă din Liga Națiunilor, în compania Irlandei de Nord. După un meci dominat de la un capăt la altul, România a fost egalată atunci de nord-irlandezi, cu un gol marcat în minutul 86.

Remizele au fost așadar cel mai popular rezultat pentru selecționerii debutanți din acest secol. Având în vedere valoarea celor 2 naționale care se vor înfrunta în Ghencea, egalul pare o variantă destul de probabilă și de această dată. 2.92 este cota de pe Betano pentru ca meciul să se încheie fără învingătoare.

Hai pe Betano, susține-i pe ai noștri la început de eră, găsește strategiile de pariere câștigătoare și profită de o experiență completă pe platorma ta de betting favorită!