rio 2016 caprioriu judo

Rio 2016, Ziua 3: România, aproape de medalie la judo. Durere din nou la handbal


Cea de a treia zi de la Jocurile Olimpice de Vară Rio 2016 a adus noi participări pentru România. Țara noastră a fost aproape de medalie la judo, a avansat la tenis și la tenis de masă, dar la handbal a continuat seria neagră.

Corina Căprioriu a fost cea mai aproape de o medalie olimpică pentru România, la Rio. Intrată la judo la categoria 57kg, Căprioriu a ajuns în semifinale, dar a fost învinsă de brazilianca Rafaela Silva, în prelungiri. În finala mică, românca a fost învinsă cu doar 1-0 de portugheza Telma Monteiro, după o neatenție.

Cea mai mare victorie a zilei a venit la tenis de masă, în turul 3, acolo unde Andrei Crișan l-a învins pe coreeanul Sangsu Lee. Crițan a salvat o minge de meci în setul 5 și apoi a câștigat partida în setul al șaptelea. În următorul tur, românul va da piept cu campionul olimpic en-titre, chinezul Jike Zhang.

Luni noapte, la handbal, echipa feminină de handbal a României a fost învinsă de Brazilia cu un scor drastic, 26-13. A fost un meci în care tricolorelor nu le-a ieșit nimic, dar mai au matematic șanse de calificare chiar dacă au pierdut ambele meciuri de până acum (primul cu Angola).

La tenis, Monica Niculescu a abandonat din cauza unor probleme fizice, iar țara noastră nu mai are nici o reprezentantă pe tabolul feminin de simplu. La dublu masculin, Florin Mergea și Horia Tecău au avansat în turul 3.

Rezultatele României de luni, în Ziua 3 de la Rio

Canotaj:

  • Patru rame (4-) masculin – Constantin Adam, Vlad Dragos Aicoboae, Marius Va”sile Cozmiuc, Toader Andrei
  • Gontaru – Locul 4 – in Seria 1, cu timpul 6:02.56 – merg in Recalificari
  • Doi rame (2-) feminin – Madalina Beres, Laura Oprea – Locul 5 – in Seria 3 – cu timpul 7:18.16 – merg in recalificari
  • Opt rame cu carmaci (8+) feminin – Madalina Beres, Andreea Nicoleta Boghian, Adelina Maria Bogus, Roxana Gabriela Cogianu, Daniela Druncea, Ioana Raluca Olaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Ioana Strungaru – Locul 3 – in Seria 2, cu timpul 6:16.24 – merg in Recalificari;
  • Dublu vasle ctg. usoara (L2x) feminin – Gianina Elena Beleaga, Ionela Livia Lehaci – Locul 3 – in Seria 2, cu timpul 7:07.29 – merg in Recalificari;

Judo, 57 kg feminin – Corina Oana Caprioriu – in meciul pentru medalia de bronz a fost invinsa de potugheza Telma MONTEIRO, dupa ce in semifinala a pierdut in fata braziliencei Rafaela Silva. In sferturile de finala a invins-o pe Chen-Ling LIEN (Taipei), dupa ce in opimile a invins-o pe Nora GJAKOVA (Kosovo)

Tenis:
Dublu masculin – Florin Mergea/Horia Vlad Tecau – in Turul 2 i-au invins cu 6-3, 7-6(9), pe mexicanii Santiago Gonzalez/ Miguel-Angel Reyes-Varela;

Tenis de masa:

  • Simplu feminin – Daniela Dodean – in Turul 3 a fost invinsa, cu 0-4, de japoneza Ai Fukuhara;
  • Simplu masculin – Adrian Crisan – in Turul 3, l-a invins pe Sangsu Lee (Coreea de Sud)

Tir – 10 m pusca aer comprimat masculin – Alin George Moldoveanu – Locul 19 – cu 622.7 – nu s-a califiat in FINALA

Handbal – in Grupa A, Brazilia – ROMANIA 26-13

Pariază pe Rio 2016

Leave a Reply