Rapid - Petrolul, derby istoric

Rapid – Petrolul | Primul derby după patru ani, sold out

Etapa a 12-a din eșalonul secund al fotbalului românesc aduce un moment important: Rapid – Petrolul, unul dintre cele mai așteptate derby-uri, se joacă pentru prima dată după patru ani și jumătate, miercuri (ora 16:00), live pe Betano alături de o gamă variată de opțiuni la pariuri sportive online.

Unul dintre marile meciuri ale fotbalului nostru, Primvs Derby, așa cum e numită încleștarea dintre Rapid și Petrolul, are în spate o tradiție aparte. Una care va fi respectată și miercuri, când partida din Regie se va juca cu casa închisă. Atât fanii rapidiști, cât și cei ploieșteni au epuizat toate biletele cu o zi înaintea derby-ului în care echipa antrenată de Daniel Pancu e văzută drept favorita cotelor la pariuri sportive online.

Rapid și Petrolul, primul derby după patru ani și jumătate

Ultimii ani au însemnat probleme financiare și “renaștere” pentru ambele echipe, iar Liga 1 a fost privată de două dintre cele mai frumoase galerii din țară. Așa s-a ajuns în situația în care Rapid – Petrolul se joacă pentru prima dată din martie 2015, sezon în care giuleștenii au retrogradat. Atunci, în Giulești, Filipe Teixeira și Cristi Săpunaru marcau golurile unui 1-1 tensionat, care oprea Rapidul din lupta pentru evitarea retrogradării. Cu ultimele patru meciuri terminate la egalitate, vișiniii trebuie să caute adând în statistică, ultima lor victorie într-un derby contra rivalilor tradiționali datând din 2012.

Rapid și Petrolul, vecine de clasament

Considerate două dintre marile favorite la promovarea în Liga 1 2020/2021, Rapid și Petrolul au avut, mai degrabă, un start slab de sezon. Giuleștenii au două meciuri mai puțin și ocupă locul al șaptelea, cu 17 puncte strânse în nouă partide, în timp ce trupa lui Flavius Stoican are cu un punct mai mult, 18, și cu un joc în plus disputat. Lider este Turris Oltul Turnu Măgurele, cu 25 de puncte din 11 meciuri, iar podiumul e completat de Mioveni (23 de puncte din 11 meciuri) și UTA Arad (19 puncte din doar opt meciuri).

La ultimul duel, în martie 2015, Rapid și Petrolul terminau la egalitate pe Giulești, 1-1, cu Săpunaru și Teixeira marcatori.

Rapid n-a mai câştigat un duel direct din martie 2012, însă patru din ultimele cinci confruntări directe s-au încheiat la egalitate.

Petrolul şi Rapid sunt colege de clasament în Liga 2, pe locurile 6 şi 7, cu 18, respectiv 17 puncte. Ploieştenii au un joc mai puţin disputat, iar giuleştenii două.

Programul complet al etapei a 12-a:

Ora 15:00

Concordia Chiajna – Dunărea Călărași
CSM Reșița – Gloria Buzău
Daco-Getica – Csikszereda Miercurea Ciuc
Farul – Universitatea Cluj
Mioveni – Sportul Snagov
Pandurii – Ripensia
Poli Timișoara – Metaloglobus
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FC Argeș

Ora 16:00

Rapid – Petrolul

Ora 19:30

Turris Oltul Turnu Măgurele – UTA Arad

Leave a Reply