Niculescu debutează pe banca lui Dinamo în Cupă!

Încep șaisprezecimile Cupei, azi fiind programate primele 5 partide. Claudiu Niculescu va conduce Dinamo, în premieră, în deplasarea de la Dacia Unirea Brăila. Craiova e vizitată de liderul ligii secunde, Voluntari – Botoșani e cel mai echilibrat joc al zilei.

FC Voluntari – FC Botoșani, ora 16:00

Șaisprezecimile încep cu unul dintre cele două meciuri între echipe de Liga 1 Betano. Voluntari și Botoșani sunt două echipe aflate în criză, cu mari probleme în campionat. Ilfovenii nu au nicio victorie după primele 9 etape, singurele 3 puncte venind în urma unor remize, iar moldovenii nu au mai câștigat din runda a doua, de pe 27 iulie. Meciurile directe din 2017/18 nu au fost foarte spectaculoase, doar unul având peste 2,5 goluri. Botoșani a avut avantajul în ele, impunându-se de 3 ori, al patrulea fiind egal.

Csikszereda Miercurea Ciuc – ACS Energeticianul, ora 16:30

Miercurea Ciuc, echipă ce se bate la promovare în liga secundă, a eliminat deja din cupă un club dintr-un eșalon superior: pe Aerostar Bacău. Azi joacă împotriva Energeticianului din Petroșani, locul 10 din liga a doua. Oaspeții nu au niciun succes în deplasare în campionat, dar în cupă le-au eliminat pe CSM Reșița și CSM Lugoj jucând pe terenurile lor. Csikszereda are doar victorii acasă în startul sezonului.

Sportul Snagov – Universitatea Craiova, ora 18:45

Deși Snagov este gazda, partida se va juca pe stadionul Ion Oblemenco, stadionul ilfovenilor nefiind dotat cu nocturnă. Sportul Snagov este pe primul loc în divizia a doua, cu 6 victorii și 2 egaluri după 8 etape, și pare o candidată la promovare deși nu se afla printre favorite la început. Principalul merit îl are antrenorul echipei, Laszlo Balint, care nu a mai pierdut un meci oficial de aproape un an! Craiova vine după un meci câștigat într-o manieră impresionantă, 2-0 cu Viitorul, urcând pe locul 5 în Liga 1 Betano.

ASU Poli Timișoara – Sepsi Sfântu Gheorghe, ora 19:00

Clubul suporterilor de pe malul Begăi a eliminat rivala din oraș în turul anterior, Ripensia după prelungiri. Are o victorie în ultima etapă de campionat, dar e situată abia pe locul 10 în clasament, fără a emite pretenții la promovare. Sepsi poate fi considerată una dintre surprizele Ligii 1 Betano, fiind pe poziția a patra, la 3 puncte de primul loc. Are 4 meciuri fără înfrângere și doar un gol primit în ultima lună, pornind ca favorită în meciul de diseară, de pe Dan Păltinișanu.

Dacia Unirea Brăila – Dinamo București, ora 21:30

Dinamo tocmai și-a schimbat antrenorul, iar partida de diseară va reprezenta debutul lui Claudiu Niculescu pe banca echipei. Fostul mare atacant al câinilor va încerca să redreseze corabia aflată în derivă, după 3 înfrângeri consecutive în campionat. Îngrijorătoare sunt prestațiile dinamoviștilor din deplasare, unde au patru înfrângeri și un egal – cu FCSB, în iulie. Brăila are probleme și mai mari. Cu o situație financiară instabilă, Dacia Unirea este lanterna roșie din liga secundă și nu are vreo victorie în 2018/19. În campionat are 4 egaluri și 4 înfrângeri, iar în cupă a avansat după penalty-uri cu Axiopolis Cernavodă.

Leave a Reply