Meciul unei generații. România – Bosnia, de la ora 19:00

„Tricolorii mici” s-au întors din Portugalia cu 3 puncte uriașe și au nevoie de încă 3 pentru a se apropia de Campionatul European. România U21 va întâlni Bosnia Herzegovina, primul loc din grupă.

Mirel Rădoi a preluat din mers echipa de la Daniel Isăilă și a reușit, la primul meci oficial, să ia punctele cruciale. Victoria din Portugalia trebuie urmată de una cu Bosnia. Cu trei puncte luate diseară, la Ovidiu, România U21 ar trece pe primul loc în grupă, și nu ar depinde decât de propriile rezultate. Meciurile rămase se vor disputa luna viitoare, ambele acasă, cu Țara Galilor și Liechtenstein, România fiind favorită să ia 6 puncte în octombrie.

Dinamoviștii Ricardo Grigore și Robert Moldoveanu au fost convocați de Mirel Rădoi, pentru că trei titulari din meciul cu Portugalia vor fi suspendați: Nedelcearu, Nedelcu și Andrei Ivan. Locurile lor în formația de start ar urma să fie luate de Adrian Rus (Sepsi), Marco Dulca (Swansea) și Adrian Petre (Esbjerg). Echipa cu care va începe meciul România U21 ar putea arăta astfel: Ionuț Radu – Radu Boboc, Adrian Rus, Alexandru Pașcanu, Florin Ștefan – Marco Dulca, Alexandru Cicâldău – Dennis Man, Ianis Hagi, Florinel Coman – Adrian Petre.

În grupa României se mai joacă două meciuri azi: Elveția – Liechtenstein și Țara Galilor – Portugalia. Primul nu mai are vreo importanță, ambele echipe fiind deja eliminate. Al doilea, în schimb, poate face ca lupta pentru calificare să rămână doar între România și Bosnia. Dacă formația lui Rădoi se va impune astăzi iar Portugalia se va împiedica, diferența între noi și locul 3 ar fi de 4 puncte.

EURO 2011 este ultimul turneu final la care echipa de tineret a fost aproape de calificare. România a câștigat atunci grupa, în fața Rusiei, dar a pierdut barajul cu Anglia, 2-1 la general. Din acea echipă făceau parte Silviu Lung, Chiricheș, Găman, Gardoș, Torje, Bicfalvi sau Rusescu. Singurul European la care a participat tineretul este cel din 1998, găzduit de România.

19 din cei 23 fotbaliști convocați la România U21 sunt din Liga 1 Betano!

Leave a Reply