Inter Roma

Marjă 0% pentru cele mai importante meciuri de azi

Serie A revine după două săptămâni cu Inter – Roma, duel de tradiție între echipe care speră să revină în lupta pentru Scudetto. În Franța, Lyon are o ultimă șansă să se apropie de PSG în meciul direct. Ambele derby-uri sunt live pe Betano și au cote cu marjă 0%!

Inter Milano – AS Roma. 21:45

Până la începutul lui decembrie, campionatul italian a dat impresia că va fi cel mai disputat al ultimilor ani. Patru echipe mergeau excelent: Napoli, Juventus, Inter și Roma. Ultimele 5 etape înaintea scurtei pauză de iarnă au redus numărul pretendentelor la titlu la două. Inter a luat doar trei puncte în 5 etape, iar Roma doar 5. Rossoneri sunt acum la 12 puncte de Napoli, giallorossi la 15.

Interul a remizat cu Juve, 0-0, pe 9 decembrie. Un rezultat bun obținut în deplasarea de la Torino, în urma căruia milanezii rămâneau foarte aproape de primul loc. A urmat prăbușirea: înfrângeri cu Udinese și Sassuolo, două egaluri și eliminarea din cupă. Inter nu a câștigat niciunul din ultimele 7 jocuri și a marcat doar două goluri – în această serie fiind și meciul cu Pordenone din cupă, club din Serie C pe care l-au eliminat la penalty-uri. În cele 5 etape dinaintea pauzei, formația lui Spalletti are doar 3 puncte – numai Chievo a strâns mai puține.

Roma a mers puțin mai bine decât Inter în ultimele 5 etape, luând 5 puncte. Victoria cu Cagliari e singurul pozitiv pentru ei din această perioadă care i-a îndepărtat de scudetto. Egaluri cu Chievo și Sassuolo, eșecuri cu Juventus și Atalanta, eliminare din cupă și o ofensivă anesteziată. Romanii au 5 goluri în ultimele 7 meciuri, însă nu au reușit în niciunul să marcheze de două ori. Se vorbește de interesul lui Chelsea pentru golgheterul lor, Dzeko, care are numai două reușite în 13 etape începând cu octombrie.

E un meci în care ambele sunt obligate să câștige. O victorie nu garantează că pot reintra în lupta la titlu, un insucces pune capăt speranțelor. Cotele au marjă 0: Inter 2.60; X 3.50; Roma 3.00.

Olympique Lyonnais – Paris Saint Germain, 22:00

Situația din Ligue 1 e mai simplă: PSG are deja un avans mare față de urmăritoare, însă OL poate reduce distanța la 8 puncte. Echipa din Lyon are un sezon foarte bun dar PSG arată că e o echipă prea mare pentru campionatul Franței.

Parizienii au câștigat 8 meciuri la rând în hexagon, după înfrângerile cu Strasbourg și Bayern de la începutul lui decembrie. Au înscris de 31 ori în aceste 8 partide, o medie de aproape 4 goluri pe meci, iar în etapa intermediară au stabilit scorul campionatului: 8-0 cu Dijon. Neymar a marcat de 4 ori la mijlocul săptămânii dar va lipsi azi, din cauza unei accidentări. În echipa de start a oaspeților sunt, însă, așteptați să revină Mbappe și Rabiot. Cavani va fi titular și are șansa să devină golgheterul all-time al lui PSG, fiind la egalitate cu Ibrahimovic.

Lyon nu a pierdut din noiembrie în Ligue 1. Are un egal cu Angers, acum două etape, și 5 victorii în care au înscris cel puțin două goluri. Mariano Diaz și Fekir au marcat peste jumătate din golurile lyonezilor și vor fi din nou în formula de start, Diaz fiind recuperat complet după accidentare.

PSG a câștigat 8 din ultimele 9 meciuri cu Lyon. OL are, însă, obiceiul să învingă odată la 2 ani. Are 5 victorii în ultimii 10 ani, toate venite în primele luni ale anilor pari. Continuă în același mod? Cu marja 0%, cota gazdelor e de 6.15. Pentru egal e 4.80, iar pentru victoria lui PSG e 1.58.

Leave a Reply