Leicester City a câştigat ultima dată la Liverpool în urmă cu 21 ani, 9 luni şi 7 zile

FC Liverpool şi Leicester City vor juca joi, 10 februarie 2022, de la ora 21:45, în etapa a 24-a Campionatului Angliei, sezonul 2021-2022. Partida va avea loc pe stadionul “Anfield” din Liverpool şi va fi arbitrată de Chris Kavanagh.

 

Betano: 1.29 pentru o victorie Liverpool, 5.90 egal, 9.50 pentru un succes Leicester City

 

 

Liverpool

Liverpool a jucat ultima dată în campionatul Angliei pe 23 ianuarie 2022, câştigând pe stadionul “Selhurst Park” cu 3-1 în faţa lui Crystal Palace. După 22 etape disputate, echipa antrenată de germanul Jürgen Klopp se află pe locul 2 în clasament, cu 48 puncte. Bilanţul din Premier League este de 14 victorii, 6 egaluri şi 2 înfrângeri, golaveraj 58-19. LFC este la 9 puncte de liderul Manchester City şi are doar 1 punct avans faţă de ocupanta poziţiei a 3-a, Chelsea Londra. În ultimele 11 etape, “The Reds” au pierdut doar un meci, 0-1 pe stadionul “King Power” cu Leicester City, adversarul din această seară. Ei vor acum revanşa, să facă 51 puncte şi să spere că “The Citizen” nu vor câştiga încontinuu. În plus, “cormoranii” au şi un meci mai puţin disputat faţă de Manchester City. Duminică gruparea din Liverpool a eliminat-o pe teren propriu cu 3-1 pe Cardiff City şi s-a calificat în optimile Cupei Angliei. Gazdele nu pot conta pe Divock Origi, care este accidentat. Mohamed Salah şi Sadio Mané au revenit de la Cupa Africii pe Naţiuni, unde au fost adversari în finala câştigată de Senegal şi probabil doar egipteanul va fi folosit în confruntarea cu Leicester City. Următorul meci va fi în deplasare cu FC Burnley, pe 13 februarie 2022, după care va urma pe 16 februarie 2022 manşa întâi din optimile Ligii Campionilor, la Milano cu Internazionale.

 

Leicester City

Leicester City a jucat în 2022 doar 2 meciuri în Premier League, ambele acasă, 2-3 cu Tottenham Hotspur şi 1-1 cu Brighton & Hove Albion. După 20 etape disputate, echipa antrenată de Brendan Rodgers se află pe locul 10 în clasament, cu 26 puncte. Bilanţul din Premier League este de 7 victorii, 5 egaluri şi 8 înfrângeri, golaveraj 34-37. Aşadar “alb-albaştrii” sunt exact la mijlocul clasamentului, la 12 puncte de locul 4, ultimul de Liga Campionilor şi la 11 puncte de poziţia a 18-a, care duce în Championship. “The Foxes” mai au de disputat şi 2 restanţe. Gruparea din Leicester a ratat duminică calificarea în optimile Cupei Angliei, fiind învinsă pe stadionul “City Ground” cu 4-1 de Nottingham Forest. Jucătorii au un moral scăzut şi o vor întâlni pe Liverpool la ea acasă, unde au câştigat ultima dată în anul 2000. Oaspeţii îi au accidentaţi pe Timothy Castagne, Wesley Fofana, Ryan Bertrand, Jonny Evans şi Jamie Vardy în timp ce Nampalys Mendy, care a devenit campion al Africii cu Senegal, va fi probabil menajat. Ultimele 5 rezultate din campionatul Angliei dintre FC Liverpool şi Leicester City, pe stadionul “Anfield”, au fost 4-1, 2-1, 1-1, 2-1 şi 3-0. Următorul meci va fi acasă cu West Ham United, pe 13 februarie 2022.

 

Liverpool – Leicester City echipele probabile

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Elliott, Fabinho, Henderson – Salah, Firmino, Diogo Jota

Leicester City: Schmeichel – Ricardo Pereira, Amartey, Söyüncü, Justin – Tielemans, Ndidi, Dewsbury-Hall – Maddison – Daka, Iheanacho