FC Botoșani nu a câştigat niciodată la Cluj cu CFR

CFR Cluj şi FC Botoșani vor juca luni, 31 ianuarie 2022, de la ora 20:00, în etapa a 23-a din Liga 1, sezonul 2021-2022. Partida va avea loc pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj Napoca şi va fi arbitrată de Adrian Viorel Cojocaru din Galaţi.

 

Betano: 1.67 pentru o victorie CFR Cluj, 3.96 egal, 6.72 pentru un succes FC Botoșani

 

CFR Cluj

CFR Cluj mai are 7 puncte avans faţă de FCSB, după ce aceasta a învins-o duminică seara cu 3-0 pe Dinamo. Echipa antrenată de Dan Petrescu va juca în această seară pe teren propriu cu FC Botoșani şi, în cazul unei victorii, va reface din nou distanţa de 10 puncte faţă de singura contracandidată la titlu. În prima partidă susţinută în 2022, “alb-vişinii” au terminat la egalitate, scor 3-3, cu FCSB, pe Arena Naţională din Bucureşti (Octavian Popescu 24, Valentin Gheorghe 71, Iulian Cristea 90+3 – Gabriel Debeljuh 36, 40, Alexandru Chipciu 77). Trebuie de reţinut că “feroviarii” au un parcurs perfect în meciurile jucate acasă, unde au obţinut 11 victorii din 11. În tur, ardelenii au pierdut cu 1-0 la Botoşani şi vor face tot posibilul să-şi fructifice şi ei avantajul terenului propriu. Campioana României are cea mai bună defensivă din  campionat, primind doar 11 goluri în 22 de etape. Pe teren propriu a încasat doar 4 goluri în 11 meciuri. Dan Petrescu a renunţat la Jonathan Rodríguez şi Dušan Čelar, care au fost cedaţi la Dinamo Bucureşti, dar şi la Denis Alibec, care a fost împrumutat la FC Atromitos. Cu excepţia lui Billel Omrani, care are probleme medicale, nu sunt probleme de lot. Următorul meci va fi în deplasare cu Universitatea Craiova, pe 5 februarie 2022.

 

FC Botoșani

FC Botoşani a avut un meci foarte greu acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe, însă a câştigat cu scorul de 1-0 (Enriko Papa 41). Covăsnenii nu au abandonat lupta pentru calificare în play-off, astfel că cele 3 puncte câştigate de moldoveni vor conta foarte mult la finalul sezonului regular. FC Botoșani a pierdut jucători importanți în acest sezon. La început a fost vândut Andrei Chindriş la CD Santa Clara, acum au urmat Bogdan Racovițan la Raków Częstochowa şi Hervin Ongenda la Apollon Limassol. Moldovenii au renunţat şi la Martin Remacle, Hervé Kage şi Paul Mensah, care vor juca la Universitatea Cluj, RE Virton, respectiv FC Blau-Weiss Linz. În schimb a venit doar Victor Dican de la Universitatea Cluj. Va urma un meci foarte greu, în Gruia cu CFR Cluj, unde “roş-alb-albaştrii” nu au câştigat niciodată. Nu au făcut deplasarea în Ardeal Andrei Patache şi Petar Petkovski, care sunt accidentaţi şi Eduard Pap şi Mateus Barbosa Santos Criciúma, care au fost infectaţi cu COVID-19. În tur, pe 11 septembrie 2021, FC Botoșani a învins-o acasă pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (Hervé Kage 71). Următorul meci va fi acasă cu Dinamo București, pe 7 februarie 2022.

 

CFR Cluj – FC Botoșani echipele probabile

CFR Cluj: Hindrich – Cr. Manea, Burcă, Graovac, Camora – Păun-Alexandru, Boateng, Bordeianu – C. Deac, Debeljuh, V. Costache

FC Botoșani: M. Contra – Braun, Șeroni, Dawa, Dragu – Papa, Edjouma, Dican – Jája Silva, M. Roman II, Mailat