Liga 1: FCSB – FC Botoșani

FCSB şi FC Botoșani vor juca luni, 19 decembrie 2022, de la ora 20:00, în etapa a 21-a din Liga 1, sezonul 2022-2023. Partida va avea loc pe Arena Naţională din Bucureşti. Partida va fi televizată de Orange Sport, Digi Sport şi Prima Sport şi va fi arbitrată de Iulian Călin din Ștefănești/Argeș.

 

Betano: 1.40 pentru o victorie FCSB, 5.30 egal, 8.75 pentru un succes FC Botoșani

 

FCSB

 

FCSB a pierdut restanţa cu CFR Cluj din etapa a 9-a a Ligii 1, cu scorul de 1-0. Golul campioanei a fost marcat în minutul 69 de atacantul din Curaçaoa, Rangelo Janga. Gazdele ar fi putut egala în minutul 76, când Florinel Coman a ratat o mare ocazie de gol, deşi a rămas singur cu portarul italian Simone Scuffet iar brazilianul Yuri Matias a deviat salvator peste poartă şutul trimis de francezul Malcom Edjouma din careu.

 

După 20 etape disputate, echipa antrenată de Leonard Strizu se află pe locul 5 în clasament, cu 35 puncte. Bilanţul din sezonul regular al Ligii 1 este de 10 victorii, 5 egaluri şi 5 înfrângeri, golaveraj 25-10. Golgheterii echipei sunt Andrea Compagno (8 goluri), Andrei Cordea (5 goluri) şi Joyskim Dawa (3 goluri). În etapa următoare, pe 21 ianuarie 2023, bucureştenii vor juca în deplasare la Sibiu cu FC Hermannstadt.

 

“Roş-albaştrii” sunt la 10 puncte de Farul Constanţa însă în play-off punctele se vor înjumătăţi şi încă nu e totul pierdut, mai ales că dacă vor câştiga în această seară confruntarea cu FC Botoșani, se vor apropia la 7 puncte de lider. În plus, mai sunt de jucat şi 9 etape din sezonul regular. Punctul forte al bucureştenilor este atacul, fiind alături de cel al lui Sepsi Sfântu Gheorghe, al doilea din Liga 1.

 

Antrenorul Leonard Strizu are probleme de lot pentru confruntarea cu FC Botoșani, în care nu vor juca portarul Ștefan Târnovanu, fundaşul stânga Ionuț Panțâru, închizătorul Ovidiu Popescu, mijlocaşul ofensiv Darius Olaru şi cel mai bun marcator, italianul Andrea Compagno. Stoperul Iulian Cristea a revenit după o accidentare gravă, a fost rezervă în restanţa cu campioana şi probabil va juca câteva minute spre final. Va lipsi şi atacantul Ianis Stoica, care a fost împrumutat la “U” Cluj.

 

Fotbal Club Botoșani

 

FC Botoşani a terminat la egalitate, scor 1-1, în meciul disputat pe teren propriu cu CFR Cluj, în etapa a 20-a a Ligii 1. “Feroviarii” au marcat primii prin închizătorul croat Lovro Cvek (28) şi s-au retras pentru a conserva avantajul, însă moldovenii au luptat până la capăt şi cu mult noroc au egalat prin fundaşul stânga Andrei Dragu (90+1), care a împins în poartă mingea şutată de Mihai Roman II şi deviată de portarul Simone Scuffet.

 

După 20 etape disputate, echipa antrenată de Flavius Stoican se află pe locul 12 în clasament, cu 21 puncte. Bilanţul din sezonul regular al Ligii 1 este de 4 victorii, 9 egaluri şi 7 înfrângeri, golaveraj 17-33. Golgheterii echipei sunt Sebastian Mailat (5 goluri), Sekou Camara (3 goluri), Mihai Roman II şi Shaquill Sno (2 goluri). În etapa următoare, pe 21 ianuarie 2023, botoştenii vor juca acasă pe “Municipal” cu CS Universitatea Craiova.

 

“Roş-alb-albaştrii” au doar o victorie în ultimele 15 etape susţinute în sezonul regular. În ultimele 7 etape ei nu au bătut pe nimeni şi au ajuns la 11 puncte de ocupanta locului 6, ultimul de play-off. Defensiva este foarte vulnerabilă, încasând nu mai puţib de 11 goluri în ultimele 3 etape, 2 goluri de la Fotbal Club FCSB în restanţa de pe 1 decembrie, 8 goluri de la liderul Farul Constanţa şi 1 gol de la campioana CFR Cluj.

 

Flavius Stoican, care va fi în această seară abia la al treilea meci pe banca tehnică a Botoșaniului are şi el probleme de lot. Atacantul guinean Sekou Camara şi-a rupt mâna în ultima rundă în urma unui duel cu Denis Kolinger şi nu va putea juca, în timp ce mijlocaşul dreapta Mihai Roman I a primit în confruntarea cu CFR Cluj al 4-lea cartonaş galben din acest sezon şi este suspendat o etapă.

 

FCSB – FC Botoșani echipele probabile

FCSB: A. Vlad – V. Crețu, Dawa, Tamm, Radunović – Oaidă, Șut, Edjouma – Cordea, Miculescu, Oct. Popescu

FC Botoșani: Pap – Patache, Sadiku, Şeroni, Ţigănaşu – Zabou, Dican, A. Ivanov – Mateus Santos, M. Roman II, Mailat

 

Ultimele 5 rezultate din Liga 1 dintre Fotbal Club FCSB şi FC Botoșani, pe terenul bucureştenilor, au fost 0-2, 1-1, 4-1, 2-1 şi 3-1.