Lewandowski vs. Werner, lupta finalului de sezon

Lewandowski vs. Werner, lupta finalului de sezon

Bundesliga se întoarce pe 16 mai, iar pe Betano găsești deja cote cu marjă zero, cote pentru primele trei etape de la reluare, streaming live și pariuri speciale. Iar unul dintre punctele de interes ale ultimelor nouă etape va fi lupta de la distanță dintre Robert Lewandowski (Bayern Munchen) și Timo Werner (RB Leipzig) pentru titlul de golgheter al stagiunii 2019/2020.

Lewandowski pornește de la +4 și e marele favorit al cotelor

Așa cum Bayern Munchen are un avans de patru puncte față de Borussia Dortmund (55 de puncte față de 51), și polonezul Robert Lewandowski are patru goluri peste rivalul din Leipzig. Cu 25 de reușite în 25 de etape, Lewandowski pleacă de la +4 în lupta cu adversarul său direct, iar Jadon Sancho, starul lui Dortmund, vine pe locul al treilea, cu 14 goluri.

Pușe față în față, statisticile celor doi arată, totuși, un oarecare echilibru. Deși a marcat mai puțin (27 de goluri în toate competițiile, față de 39 ale lui Lewandowski), Werner a oferit mai multe pase decisive și a contribuit la un procentaj mai mare din totalul golurilor marcate de Leipzig. Totuși, Lewandowski marchează mai des (un gol la 73 de minute vs. un gol la 104 minute).

Ultimul sezon al lui Werner în Bundesliga?

Protagonistul unei ascensini fulminante din momentul în care Leipzig l-a cumpărat de la Stuttgart, în 2016, pentru doar 14 milioane de euro, Werner a ajuns titular în naționala Germaniei, iar cota sa de piață este, în acest moment, de 64 de milioane de euro. Cu cifre foarte bune în spate, inclusiv în Liga Campionilor, vârful de doar 24 de ani a atras atenția marilor cluburi ale Europei, iar presa occidentală notează că Liverpool este în pole-position pentru a-l transfera în perioada de mercato din vară. Argumentele lui Werner? Instinctul pur de marcator, dar și faptul că, la nevoie, poate juca în benzile terenului.

Leave a Reply